HÜRKUŞ HYEU pilot eğitimlerinde kullanılacak

Düzenleyen:
HÜRKUŞ HYEU pilot eğitimlerinde kullanılacak

GÜNDEM Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Konya’da gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Ankası-2021 tatbikatına katıldı.

TUSAŞ'ın özgün ürünleri arasında yer alan HÜRKUŞ'un yeni versiyonu HÜRKUŞ Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU), uçuş gösterisi düzenleyerek görücüye çıktı. Tatbikat kapsamında dikkatleri üzerine çeken HÜRKUŞ HYEU, Hava Kuvvetleri Komutanlığının eğitim faaliyetlerinde kullanılması planlanıyor. HÜRKUŞ HYEU ile İleri Hava Kontrolörü, İleri Muharebe Kontrolörü ve Müşterek Ateş Destek Timi eğitimleri verilecek. 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “Çeşitli ülkelerin komutanlıklarının katılımlarıyla gerçekleştirilen bu önemli tatbikatta HÜRKUŞ HYEU özellikle 135’inci filo nezdinde ‘eğitim’ maksadıyla kullanılacak. Biraz daha açmak gerekirse HÜRKUŞ HYEU ile amacımız hava ve yer unsurlarına eğitim vermek. HÜRKUŞ HYEU’nun gelişmiş sistemleri ve özellikleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza önemli katkılar yapmak istiyoruz” dedi.

HÜRKUŞ HYEU pilot eğitimlerinde kullanılacak

UTKU'DA HER ŞEY YOLUNDA
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin 1.000 beygir gücündeki ilk motor ve çapraz tahrikli transmisyonu Utku’nun çalıştırmasının başarılı şekilde gerçekleştiğini açıkladı. Demir, testlere ilişkin görüntüyü de paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...