İçişleri Bakanı Yerlikaya: Karadeniz Ereğli afet bölgesi ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Karadeniz Ereğli afet bölgesi ilan edildi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla "Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. Yerlikaya, bölgenin normale dönmesi için AFAD'ın canla başla çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi." dedi. Zongukdak'ta yaşanan felakette 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin kayıp olduğunu belirten Yerlikaya, AFAD gönüllülerinin bölgede çalışmalarının sürdüğünü belirtti.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, paylaşımında afet bölgesindeki zarar tespitine de yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak ilimizde 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetleri nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre 133 çatı uçması tespit edildi. Defterdarlık Zarar Tespit Grubunca yapılan zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut ve 226 iş yeri zarar gördü. AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etüdlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesi zarar gördü. Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi. 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu Karadeniz Ereğli’sinde AFAD gönüllülerimiz sokakları temizliyor, su basan iş yeri ve evlerde hayatın normale dönmesi için canla başla çalışıyor. Karadeniz Ereğli’sindeki hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. AFAD gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1727306796614762603

AFAD'TAN AFET BÖLGESİ AÇIKLAMASI

AFAD'dan yapılan açıklamada, “Zonguldak ilimizde 19 Kasım’da meydana gelen kuvvetli yağışların neden olduğu heyelan ve sel afetleri sonrası Karadeniz Ereğli ilçesinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kararı alınmıştır. Bölgede yaşanan heyelan ve sel afetleri nedeniyle 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce 133 çatı uçması tespit edildiği, Defterdarlık Zarar Tespit Grubunca yapılan zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut, 226 iş yeri ve 35 aracın zarar gördüğü, AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etütlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandığı, Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördüğü belirlenmiştir. Bu sebeple 22 Kasım tarihinde Karadeniz Ereğli ilçesinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kararı alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

ZONGULDAK'TA FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 19 Kasım'da 'turuncu' uyarı verdiği Zonguldak'ta 9 kişi hayatını kaybederken, en az 50 kişi yaralandı. Zonguldak'ta dün etkili olan sağanak ve fırtına, evlerin çatılarının uçmasına ve çökmesine neden oldu, Alaplı ilçesinde dev dalgalar sahildeki tahkimat duvarını yıktı.

Karadeniz’de şiddetli fırtına can aldı. Zonguldak’ta mendireğe çarptıktan sonra ikiye bölünen yük gemisinin mürettebatlarından birinin cesedi bulunurken kayıp olan 11 denizciyi arama faaliyetleri devam ediyor. Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Kafkametler adlı gemi fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, tekrar hareket eden gemiyle irtibat kısa süre sonra kesilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...