İhsan Özkes, CHP ve HDP'nin tuzağını anlattı

İhsan Özkes, CHP ve HDP'nin tuzağını anlattı
Başlık ResmiIhsan Özkes, CHP ve HDP'nin tuzagini anlatti

CHP'den istifa eden Özkes, CHP'nin AK Partisiz bir koalisyon için uğraştığını ve bu tuzağı Bahçeli'nin bozduğunu söyledi.

Kaydet
|

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, CHP'nin kurguladığı projede amacın AK Parti'siz bir koalisyon kurulması olduğunu ifade ederek, "HDPnin yörüngesine giren CHP bu alana MHP'yi de çekmeye çalıştı ve MHP'ye Başbakanlık teklifi yaptı?. Bahçeli bu tuzağı bozdu" dedi.

CHP'den istifa ettiği açıklayan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, resmi Twitterhesabı üzerinden koalisyon sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Özkes'in açıklamasından satır başları:

"CHP'nin ancak HDP'nin barajı yüksek oranda aşmasıyla koalisyona ortak olarak iktidara gelmesi kurgulamıştı ve bu projede ortakları da vardı.

Amaç AKP'siz bir koalisyon kurulmasıydı. HDPnin yörüngesine giren CHP bu alana MHP'yi de çekmeye çalıştı ve MHP'ye Başbakanlık teklifi yaptı.

Sayın Bahçeli kurulan bu tuzağı bozdu.

Ve B planı devreye girdi. CHP baştan beri AKP ile koalisyona istekli gözüküp,köstekli olmaya kararlı idi.

Tüm istekleri yerine getirilirse AKP ile koalisyona evet denilerek, böylece CHP iktidar yüzü görecekti.

İstekleri karşılanmazsa "işte gördünüz mü istekli olmamıza rağmen AKP koalisyona yaklaşmadı" denilecekti.

CHP'nin ancak HDP'nin barajı yüksek oranda aşmasıyla koalisyona ortak olarak iktidara gelmesi kurgulanmıştı ve bu projede ortakları da vardı."

İhsan Özkes, CHP ve HDP'nin tuzağını anlattı
Başlık Resmiİhsan Özkes, CHP ve HDP'nin tuzağını anlattı

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.