Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İkinci canlı bomba iddiası

İkinci canlı bomba iddiası
Başlık ResmiIkinci canli bomba iddiasi

Emniyet, iki canlı bomba ile birlikte hareket ettiğini belirlediği ve haklarında soruşturma başlatılan firari 9 kişi için alarma geçti.

Kaydet
|
Ankara Garı önünde eşzamanlı eylem yapan iki canlıdan birinin Suruç eylemini yapan Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğu duyurulmuştu. Emniyet, Alagöz'ün kimliğini, DNA eşleştirmesiyle saptadıktan sonra 1500 görüntü içerisinden görüntülerine de ulaştı.


Görüntülere takıldı
Alagöz'ün Gaziantep'teki buluşma noktasında hücreevinden çıkarken görüntüsünün kaydedildiği anlaşıldı. Aynı görüntülerde, soruşturma kapsamında aranan 9 kişinin bir bölümünün de olduğu belirlendi. Alagöz'ün Ankara Garı'nda “yarım” olarak nitelenen görüntüsü de bulundu.


1.70 boylarında
İkinci canlı bombanın önce bir başka isim olduğu ortaya atılmış ancak daha sonra bu kişinin yabancı uyruklu olduğu anlaşılmıştı. DNA eşleştirmesi yapılamadığından kimliği saptanamayan 2. canlı bombanın eşgali, ifadeler doğrultusunda netleştirildi ve robot resmi çizildi.
Robot resim doğrultusunda bu kişinin kimliğini belirleme çalışmaları sürüyor. Robot resimle birlikte, 2. canlı bombanın eşgal tarifi “30 yaşlarında, siyah dağınık saçlı, siyah gözlü, 1.70 civarında, tahminen 70-75 kg. ağırlığında, yüzü hafif çöküntülü, Arapça ve kısık sesle konuşuyor” şeklinde yapıldı.
Milliyet
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.