İkinci Dünya Savaşı için yapılmıştı ama hala kullanıma hazır! Çok gizli olan bu bölge için İçişleri harekete geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İkinci Dünya Savaşı için yapılmıştı ama hala kullanıma hazır! Çok gizli olan bu bölge için İçişleri harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, Almanlar tarafından İkinci Dünya Savaşı'na hazırlık maksadıyla yapılan bölge için yeni bir gelişme yaşandı. Tarih severleri yakından ilgilendiren gelişmede binlerce kişiyi bünyesinde barındırabilecek kapasiteye sahip olan bu bölgede yok yok. Üstelik hala kullanıma hazır olan bölge belediyeye tahsis edildi ve kullanımına ilişkin düzenlemeler için kollar sıvandı. Herkesin merak ettiği ve gizemli bir havaya sahip olan bölge doğal yapısı bozulmadan vatandaşların ziyaretine açılacak. İşte detaylar...

Uzun süre önce yapılan ancak hiçbir zaman aktif olarak kullanılmayan gizemli havaya sahip olan bölge için İçişleri Bakanlığı imzayı verdi ve bu bölge artık bambaşka olacak. Ankara'da yer aln bölge binlerce kişiyi barındırabilecek kapasiteye sahip.

İçişleri Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Altındağ Belediyesine tahsis edilen kale altı sığınak, doğal yapısı korunarak, müzeye dönüştürülecek.

İÇİNDE YOK YOK

Sığınağın, bu yıl sonunda tarih severlere kapılarını açması planlanıyor. Sığınağın, yaklaşık 1125 metrekarelik kapalı alanında, 13 oda, 5 salon, 1 yatakhane, 1 yemekhane, 2 tuvalet bulunuyor.

Kısa süreli 3 bin 600, uzun süreli bin 200 kişinin kalabileceğisığınakta, havalandırma, ısıtma, elektrik, jeneratör ve su tesisatı birimleri yer alıyor.

HER ZAMAN HAZIRDI AMA HİÇ KULLANILMADI

Resmi belgelere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve hükümetin, savaş döneminde emniyetli şekilde çalışmasını sağlamak üzere yapılan sığınak, 1963`te savaş tehlikesi ortadan kalktıktan sonra Ankara Valiliğine tahsis edildi. Her zaman hazır halde tutulan sığınak, hiçbir zaman aktif kullanılmadı.

BAMBAŞKA BİR YERE DÖNÜŞECEK

Altındağ Belediyesi tarafından gereken düzenlemeler yapılarak müzeye dönüştürülecek sığınakta, Ankara`ya ait eski fotoğraflar ve döneme ait materyallerin sergilenmesi için çalışılıyor.

Sığınağın ön tarafında, misafirleri karşılayacak, sanat galerileri ve yeme içme mekanlarının yer alacağı fuaye alanının da yapılması planlanıyor.(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...