İli ilde orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bugün başlayan ve Burdur'un Karanlıkdere Kanyonu'nda birkaç gündür süren orman yangınlarına ekipler tarafından müdahale edildi. Muğla yangını söndürülürken, Burdur'da çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin güneyinde yer alan illerde orman yangınları devam ediyor. Kurak geçen yaz aylarında binlerce hektar alan küle dönerken, sonbaharın son haftalarında da alevler ormanları esir almış durumda.

Son olarak Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Gökgedik mevkisindeki sarp arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava araçları ve arazözler ile orman işçileri sevk edildi.

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

BURDUR'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Burdur'un Altınyayla ilçesinde bulunan Karanlıkdere Kanyonu'ndaki ormanlık alanda 2 Ekim'de çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra 7 Ekim'de yeniden alevlenen yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

Arazi yapısı sarp olması nedeniyle karadan ulaşmanın güç olduğu kanyondaki yangına, havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başladı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede gece gündüz çalışma yürüterek yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Havadan uçak ve helikopterlerle yoğun müdahale edilen kanyondaki yangın, karadan da çok sayıda yangın söndürme personeli, iş makinesi ve arazözlere söndürülmeye çalışılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...