İnternetten alışveriş yapmak isteyenleri dolandıran çeteye operasyon! 9 kişi gözaltında

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İnternetten alışveriş yapmak isteyenleri dolandıran çeteye operasyon! 9 kişi gözaltında

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birçok alışveriş sitelerini taklit ederek vatandaşları mağdur eden siber dolandırıcılar için düğmeye basıldı. Diyarbakır merkezli 3 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 9 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Günümüzde online alışveriş yaygınlaşmış durumda ve birçok kişi artık alışveriş yapmak istediği zaman internet üzerinden yapıyor. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar ise türlü yöntemler ile vatandaşları tuzağa düşürerek pek çok kişiyi dolandırıyor. Bu kez 3 ilde bu dolandırıcılar için emniyet ekipleri düğmeye bastı.

GÜVENLİ ÖDEME BAHANESİYLE TUZAK LİNK ATTILAR

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, siber takip yapılarak dolandırıcılık çetesinin internet üzerinden izi sürüldü, kimlik ve adresleri belirlendi. Çalışmada, şüphelilerin internette çok bilinen alışveriş sitelerini taklit ederek, ara yüzlerini kopyaladıkları, alışveriş yapmak isteyenleri tuzağa düşürerek güvenli ödeme bahanesiyle gönderdikleri link üzerinden ödeme aldıkları tespit edildi.

DOLANDIRICILAR YAKAYI ELE VERDİ

Şüphelilerin, çağrı merkezinden aradıklarını söyleyerek farklı gerekçelerle mağdurlardan tekrar para yatırmalarını istedikleri ortaya çıktı. Ekipler, zanlıların yakalanması amacıyla Diyarbakır, Antalya ve Mersin'de "hipnoz" adını verdikleri eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Y.A, Ş.R, S.D, V.Ö, S.O, M.A, B.A, S.K. ve B.A. yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para, 15 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, 4 pos cihazı, 30 banka kartı ve 20 sim kartı ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...