Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. IŞİD davası ertelendi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

IŞİD davası ertelendi

Son Güncelleme: 17 Haziran, 2015 - 15:26
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
IŞİD davası ertelendi
Fotoğraf Başlığı ISID davasi ertelendi

Silahlı terör örgütüne üye olmak ve resmi belgede sahtecilik suçuyla yargılanan Fuad Mövsümöv ise suçlamaları kabul etmedi.

Kaydet
a- | +A
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri'nin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşmaya bugün devam edildi. Ankara'da tutuklu bulunan sanıklar yine mahkemeye getirilmeyerek savunmaları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden alındı.

Saat 09.30'da başlayan dava Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Birol Küçük başkanlığında görüldü. Mahkeme davayı 7 Ekim tarihine erteledi. Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014'te yol kontrolü sırasında Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçan tutuklu Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri'nin yargılandığı davada sanıklar hakkında 'Anayasayı ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, yakalanmamak amacıyla kasten öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak, nitelikli yağma ve kasten yaralama' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

Duruşmaya, Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun babası Duran Kozanoğlu ve kardeşi Tayfun Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban'ın babası Mevlüt Çoban, öldürülen kamyon şoförü Turan Yaşar'ın Avukatı Ali Çil katıldı.

İlk duruşmada mahkeme başkanının sanıklar Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri'ye savunmasını istedi. Ancak sanıklar önceki duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da mahkeme başkanına cevap vermediler. Başkan daha sonra sanıkların baro tarafından tayin edilen avukatlarına da sorduğu soruda avukatlar "bir diyeceğimiz yoktur" cevabı verdi.

Sanıkların Hatay'dan İstanbul'a götüren taksicilerin savunmaları istedi. Taksicilerden Kamil Özban üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek olayı anlattı.

Kamil Özban, "Eşimin dayısı olan Hüseyin Yıldırım evimin önüne yolcu getirdi. 3 yolcu ile pazarlık yaparak bin 100 dolara İstanbul'a götürmek için anlaştık. Hüseyin Yıldırım'ın taksisinin bagajında 3 tane askeri sırt çantası çıkararak benim arabamın bagajına koydular. Sonra yola çıktık. Belen ilçesinde geldiğimizde kahvaltı yapmadığımız için durduk. El işareti ile bir şey yermişiniz diye sordum, işaretle olumsuz cevap verdiler. Bir kısım nevale alıp yola devam ettim. İskenderun'dan otobana girdim. Oradan devam ettik. Adana-Pozantı'yı geçtik. Gülek boğazında uygulama yapan bir asker gelerek bunların kim olduğunu sordu. Bende yabancı olduklarını İstanbul'a götürdüğümü söyledim. Pasaportlarının olup olmadığını sordu. O anda sağ taraftan bir patlama sesi geldi. Önüme baktığımda asker kanlar içerisinde gördüm sonra uzun boylu komutan koşmaya başladı. Tekrar sola döndüğümde arkamdaki 2 kişinin de tabancalarının kırma kollarını çektiler ateş etmeye başladılar. Silahlar patlayınca bende U dönüşü yaparak uygulama noktasına gittim. Daha sonra taksinin ön tarafını siper aldım, diğer tarafıma komutan siper aldı 4 asker kaldırıma siper aldı, daha sonra 25 metre gerimize bomba attılar beyaz kamyonu çalıştırarak hareket ettiler. Kamyona kimlerin bindiğini görmedim. Sonra sivil kalabalığa gittim. Silahlardan haberim yok, silahları hiç görmedim" dedi.

Mahkemenin kararında sanıklar Benjamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Fuad Mövsümov'un tutukluluk hallerinin devam kararı verildi. Diğer yandan sanık Heysem Topalca, İsmailov Qosqgar'ın yakalama emrinin infazının beklenmesi karar verildi. Sanık taksiciler Kamil Özban ve Hüseyin Yıldırım'ın duruşmada vareste tutulmasına karar verilirken Mehmet Akşar hakkında mevcut elektronik kelepçe sisteminin kaldırılarak yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verildi.

Kararda Mehmet Akşar'ın avukatı Tuncay Bek'in Hesyem Topalca'nın MİT ya da jandarma istihbaratına çalıştığı ile ilgili kurumlara sorulmasına, ve duruşma tarihinin birinci inceleme 15 Temmuz 2015'e, ikinci incelemenin 10 Ağustos'a üçüncü incelemenin 9 Eylül'e duruşmanın ise 7 Ekim 2015 günü saat 09.00'a ertelenmesine karar verildi.

Duruşma sonrası, Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun babası Duran Kozanoğlu ve kardeşi Tayfun Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban'ın babası Mevlüt Çoban kameralara konuşmazken, olayda öldürülen kamyon şoförü Turan Yaşar'ın Avukatı Ali Çil açıklamalarda bulundu.

Öldürülen kamyon şoförü Turan Yaşar'ın Avukatı Ali Çil, mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada, "Yeni bir şey yok sanıkların yine gelmedi. En küçük suçtan bir kişi suç cezada yargılandığı zaman gelmedi mi ısrar ediliyor. Bir şahit mahkemeye çağrıldım gelmedi mi ısrar ediliyor. Burada 3 tane ölü 17 tane yaralı var. Sanıkları buraya getiremiyoruz. Bu da adil yargılanmanın açık bir ihlali oluşuyor. SEGBİS olması sanıkların buraya gelmesine engel değildir. Ama ne hikmetse getiremiyoruz. Bir kural hatası daha yapılıyor 4 tane tutuklu sanık olduğu halde 3'er ay duruşma atılıyor. Açık bir şekilde aykırı bir uygulama. 1 ay geçilmeden duruşma yapılması gerekiyor mahkemenin. Normal gitmiyor adil yargılanma ilkesi ihlal ediliyor. İçeri giriyoruz SEGBİS üzerinden yargılama yapılıyor. Ciddi bir yargılanmadan çok uzak. Neredeyse whatsapp üzerinden yargılama yapılacak. SEGBİS'in bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Yüksek donanımlı bir şekilde yapılsa mahkeme içerideki ciddi yargılamayı duruşmanın ve mahkemenin izcibanın bozmasa belki bir yerde kabul edilebilir. 10 dakika ifade alınıyor yarım saat bağlantı bekliyoruz. 5 dakika ifade alınıyor 20 dakika bağlantı bekliyoruz. Sabahtan beri yapılan işlemin toplamı yarım saat ama saatlerce içeride bekliyoruz. Heyet bekliyor, savcı bekliyor müştekiler bekliyor, sanıklar bekliyor. Bu şekilde yargılanma yapıldığı zaman alınacak sonucunda bir kıymeti kalmıyor. Sonuçta Niğde'mizde ve ülkemizde çok ciddi sonuçları olan bir dava. 3 tane ölü 17 tane yaralı var" dedi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Haziran, 2015 - 15:26
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Spotify çöktü mü? 16 Haziran Salı Spotify erişim sorunu
Spotify çöktü mü, ne zaman düzelecek?
Kaydet
Çin'de şiddetli sağanak! Uçuşlar iptal, tren seferleri durdu
Çin'de şiddetli sağanak! Uçuşlar iptal, tren seferleri durdu
Kaydet
Rehber yayımlandı! Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası