İSKİ’den tedirgin eden çağrı: Çok ciddi kuraklık tehdidi altında

- Güncelleme:
İSKİ’den tedirgin eden çağrı: Çok ciddi kuraklık tehdidi altında

GÜNDEM Haberleri

İSKİ Genel Müdürü Başa, su tasarrufu çağrısında bulundu. Avrupa Yakası'nın çok ciddi kuraklık tehdidi altında olduğunu belirten Başa, “Vatandaşları susuz bırakmamak adına İSKİ olarak bütün tedbirleri almaya çalıştık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) "Silivri Atıksu ve Yağmursuyu Yatırımları" programında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eksiksiz, yetersiz atık su ve yağmur suyu altyapısını yeniden inşa ederek halk sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik projeler yürüttüklerini belirten Şafak Başa, mevcut yerlerşim yerlerinde fosseptik kullanımının devam ettiğini belirtti. 

Başa, bölgede yaptıkları çalışmalarla 187 kilometrenin üzerinde atık su altyapısını tamamlamış olduklarını aktardı. Başa, bu sayede fosseptik kullanımını tamamen bitirmediklerini ama önemli ölçüde azalttıklarını, karışık sistem çalışan hatları da ayrıştırarak su baskınlarının önüne geçtiklerini kaydetti.

“ÇOK CİDDİ KURAKLIK TEHDİDİ ALTINDA”

İklim krizi ve kuraklık konularına değinen Başa, "İklim açısından sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Gerçekten bölgemiz yaklaşık bir seneden beri özellikle Avrupa Yakası çok ciddi kuraklık tehdidi altında." dedi. Başa, su yönetimini en iyi şekilde uygulayıp, vatandaşları susuz bırakmamak adına İSKİ olarak bütün tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade ede etti.

AVRUPA YAKASI’NA SU UYARISI

Avrupa Yakası'ndaki barajların doluluk oranının, Anadolu Yakası'na göre daha düşük seviyede olduğunun altını çizen Başa, "Bu noktada biz özellikle Avrupa Yakası'ndaki hemşehrilerimizden başlattığımız su tasarrufu kampanyalarına destek olmalarını, suyu daha dikkatli kullanmalarını ve bu zor süreçte İSKİ'ye yardımcı olmalarını istirham ediyorum." diye konuştu.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ise Silivri'de çok önemli hizmetler yaptıklarını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...