İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ‘sapkın’ ameliyatlara inceleme

- Güncelleme:
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ‘sapkın’ ameliyatlara inceleme

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 18 yaş altındakilerin cinsiyet değişikliği süreciyle ilgili fakülte öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin çok yönlü inceleme başlatıldığını bildirdi. "Dekanlığımız tarafından çok yönlü bir inceleme başlatılmıştır" denilen Açıklamada, "İnceleme üst düzey hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı son günlerde tepkilere neden olan fakültenin öğretim üyelerinin yazarı olduğu 18 yaş altındaki çocukların cinsiyet değişikliği süreçlerine yönelik makalede yer alan işlemlerle ilgili çok yönlü bir inceleme başlattı.

ÜST DÜZEY HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin Dekanlığımız tarafından çok yönlü bir inceleme başlatılmıştır. Sürecin hukuki, akademik ve etik işleyişine ilişkin başlatılan inceleme üst düzey hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı/ Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...