İstanbul'da 11 ilçede DEAŞ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul'da 11 ilçede DEAŞ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik 11 ilçede 14 farklı adrese düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 9 şüphelinin yakalandı. Öte yandan operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu.

DEAŞ'a yönelik operasyonlar devam ediyor. Operasyonların son adresi İstanbul oldu. İstanbul'da 11 ilçede düğmeye basıldı. DEAŞ'a yönelik gerçekleşen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA 11 İLÇEDE DÜĞMEYE BASILDI

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik 11 ilçede düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 9 şüphelinin yakalandığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Şube ekipleri DEAŞ terör örgütüne yönelik geniş çaplı çalışma başlattı.

YABANCI TERÖRİST SAVAŞÇILAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

DEAŞ ve çatışma bölgeleri ile İstanbul’da irtibatlı olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen yabancı şüphelileri yakın takibe alan polis, 9 ‘yabancı terörist savaşçı’ için operasyonun düğmesine bastı. 11 ilçede 14 farklı adrese yapılan eş zamanlı olarak baskında 9 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Özel Harekat Timlerinin de katıldığı baskınlarda, bu kişilerin kaldıkları adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konulurken, zanlılar sorgulanmak üzere TEM şubeye getirildi. Gözaltına şüphelilerin işlemlerine devam edildiği belirtildi.

DEAŞ İLE MÜCADELE

Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesi sürüyor. Son olarak terör örgütü DEAŞ'ın içerisinde sözde kadı olarak çok sayıda infaz emri veren şahıs Kırşehir'de yakalandı. Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin ve mensuplarının tespit ve deşifresine yönelik çalışma başlattı. Operasyon düzenleyen ekipleri, geçmiş yıllarda DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde sözde kadı olarak çok sayıda infaz emri verdiği tespit edilen A.J.H. ile beraber örgüt içerisinde sözde asker olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen E.S. ve E.V.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...