İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Hava muhalefeti nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, lodosla birlikte birçok tekne dev dalgaların arasında kaldı. İstanbul Valiliği, şiddetli yağışın acı bilançosunu duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından şiddetli rüzgar sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. Rüzgar özellikle sahil kesimlerinde etkili oldu. Şiddetini artıran yağış nedeniyle İstanbul'da hayat olumsuz etkilendi. Çatılar uçtu, tekneler battı. Deniz ve karanın birleştiği İstanbul'da ulaşımda aksamalar meydana geldi. İstanbul'daki şiddetli yağış ve fırtına can kaybını da beraberinde getirdi. İstanbul Valiliği, Kağıthane'de direğin devrilmesi sonucu yaralanan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini, Eyüpsultan'da ise inşaat alanında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 gecekondunun tedbir amaçlı boşaltıldığı açıklandı.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

İSTANBUL VALİLİĞİ BİLANÇOYU DUYURDU

İstanbul Valiliği kentte etkili olan fırtına ve şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı. 28 Kasım'da İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodlu uyarı yapıldığının belirtildiği açıklamada, kentin yapılan uyarıya paralel olarak salıyı çarşambaya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girdiği ifade edildi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul’da meydana gelen olaylara yer verilen açıklamada, "İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı şekilde devam etmektedir. İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava şartları sebebi ile iptal edilmiş, boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmıştır. Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir. Saat 01.07 de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde 'Kadriye Ana' isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Saat 02.44'de Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Saat 10.42'de Eyüpsultan İlçesi Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gecekondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

HAYATINI KAYBEDEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kağıthane'de fırtınanın etkisiyle devrilen aydınlatma direği yanında duran motosikletli kuryenin üzerine düştü. Ağır şekilde yaralanan 20 yaşındaki kurye, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde yoğun yağış ve fırtınanın devam ettiği esnada 20 yaşındaki Muhammed Ela, cadde üzerindeki aydınlatma direğinin yanında durdu. Bir süre sonra fırtınanın etkisiyle yerinden sökülen direk, kuryenin üzerine devrildi. Hemen ameliyata alınan genç yapılan tüm müdahaleler rağmen hayatını kaybetti.

Eyüpsultan Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'nde saat 10.42'de inşaat alanında toprak kayması meydana geldi. 6 kişilik ailenin yaşadığı evlerden biri ise içeride kimsenin olmadığı sırada kısmen çöktü. Evde kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önlendi. Çökme sonucu evin içinde bulunan eşyalar ise etrafa savruldu. Toprak kayması sonucu 3 gecekondu tedbir amaçlı boşaltıldı. Evlerde yaşayan vatandaşlar ise otellere ve misafirhanelere yerleştirildi. Öte yandan toprağın kaydığı alan ve evler havadan görüntülendi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 38 KİŞİ MAHSUR KALDI

Küçükçekmece'de şiddetli yağış nedeniyle göle dönen yolda mahsur kalan iki aracın içindeki 38 kişi, itfaiye ekipleri ve kepçe yardımıyla kurtarıldı. İtfaiye eri, bazı işçileri araca sırtında taşıdı. olay yerine gelen Küçükçekmece Belediyesine ait kepçe iş servisini halatla çekip sudan kurtardı.

İşçi servisi sürücüsü, “Yağmur yağıyordu, geçerim sandım ama suda kaldı. Esenyurt’a gidecektim, arabada benle beraber 8 kişi vardı. İtfaiye kurtardı” dedi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

TUZLA'DA TEKNELER BATTI

Tuzla'da kuvvetli lodos ve fırtına nedeniyle, sahil boyunca halatlarla kıyıya bağlı olan 7 tekne alabora oldu. Dev dalgaların etkisiyle sahildeki ağaçların kökleri ortaya çıktı. Yüksekliği birkaç metreyi bulan dalgalar nedeniyle denizle kara birleşti. Lodos sebebiyle oluşan dev dalgaların ardından denizin sahil şeridinde kalan kısmında renginin değiştiği görüldü.

Oluşan fırtına sonrası konuşan vatandaşlardan Bekir Aktaş, "Kuvvetli rüzgârdan dolayı su, 10 metre kadar yol kenarına ulaşmaya çalışıyor. Dalgalar ağaçları yıkmaya çalışıyor. Restorantta masaların olduğu yere kadar su ulaştı. Kuvvetli rüzgardan dolayı büyük dalgalar yol kenarına kadar geliyor" dedi.

Denizin karayla birleşmesi sonrası tedirginliğini dile getiren vatandaşlardan Turhan Durmaz, "Teknelerin burada durması için buraya dolgu yapılması lazım. Fırtınadan dolayı tekneler kırılıp parçalanıyor. Toplamda 7 teknemiz battı. Dalgalar ağaçlara kadar geliyor. Burada kayalar olmayınca durum böyle oluyor. fırtınaya hiçbir şey dayanmaz" dedi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

BÜYÜKÇEKMECE'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Büyükçekmece'de istinat duvarının çökmesi nedeniyle 2 araç hasar gördü. 19 Mayıs Mahallesi’ndeki bir sitenin istinat duvarı sağanak nedeniyle çökerken toprak kayması da meydana geldi. Toprakla dolan sitenin bahçesinde bulunan 2 otomobilde hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu araçlar toprağın altından çıkarıldı.

Site sakinlerinden Cengizhan Kayı, basın mensuplarına evde annesiyle otururken olayın meydana geldiğini söyledi. Kayı, "Bir anda deprem oldu zannettim. Bomba patladı hissine kapılıp dışarı çıktık. Gördüğünüz gibi toprak kayması oluştu. Şu an 2 arabamızda hasar var, hem komşunun hem de bizim." diye konuştu.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

BOĞAZ TRAFİĞİNE HAVA MUHALEFETİ ENGELİ

Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü geçici askıya alınırken Şehir Hatları da ikinci bir duyuruya kadar seferlerin yapılamayacağını duyurdu.

Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar metrobüs, tramvay ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Vapurları kullanmak için Üsküdar İskelesi'ne giden yolcular, seferlerin iptal olması nedeniyle metro ve Marmaray duraklarına yönlendirildi. Metro İstanbul ise dün işletmeye kapatılan TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda bugün de seferlerin yapılamayacağını duyurdu.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

ZEYTİNBURNU’NDA GEMİ KARAYA OTURDU

İstanbul’da etkili olan fırtına, Zeytinburnu açıklarına demir atan tanker gemisini yaklaşık 500 metre sürükleyerek karaya oturmasına neden oldu. İçerisinde 600 ton dizel yakıt taşıyan "Kadriye Ana" isimli Türkiye bandıralı yakıt gemisinde mahsur kalan 11 mürettebat karadan insan tahlisiye aracıyla oluşturulan geleneksel varagele yöntemi aracılığıyla mürettebat kurtarılmıştı.

Bin 637 groston ağırlığında, 79 metre uzunlukta, 11,5 metre genişliğinde olduğu ve yük olarak 600 ton dizel yakıtın bulunan gemi görüntülendi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

AKARYAKIT İSTASYONUNUN ÇATISI UÇTU

Avrupa Yakası'nda da etkisini gösteren fırtına ve yağış nedeniyle Silivri Fenerköy Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde dere taştı. Yeni Mahalle'de ise ana caddelerde su birikintileri oluştu. İlçedeki bir akaryakıt istasyonunun çatısı D-100 kara yoluna uçarak 2 aracın üstüne devrildi. Araçlarda hasar meydana gelirken kısa süreli trafiğe kapatılan yol, çatının kaldırılmasının ardından açıldı.

Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde lodos nedeniyle dalgalar kıyı şeridinde hasara yol açtı. Sahildeki kaldırım taşları yerinden sökülürken bazı aydınlatma direkleri de devrildi. Dalgaların taşıdığı plastik atıklar ve taşlar yola savruldu. Fırtına nedeniyle sahil şeridinde bulunan bir işletmenin tentesi yırtıldı. Beylikdüzü Belediyesi ekipleri sahil şeridinde temizlik çalışması yaptı.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

SAHİL ŞERİDİ SULAR ALTINDA

Maltepe Yalı Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan 2 katlı bir iş yerinin çatısına ağaç devrildi. Devrilen ağacı kaldırmak için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen bazı kişilerin Üsküdar sahilinde oltalarıyla balık tutmayı sürdürdükleri, bazı vatandaşların ise kitap okudukları görüldü.

Dalgalar Beşiktaş sahilinde kıyıya vurup yola taştı. Bazı vatandaşlar sahilde dalgaları izledi ardından dalgaları arkasına alarak cep telefonu kamerasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul’u fırtına vurdu! Valilik şiddetli yağışın bilançosunu açıkladı

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar adeta göle döndü. Sürücüler ve yayalar sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Sürücüler havanın kararmasıyla farlarını açarken, göle dönen yolda araçların ilerlemekte zorluk çektiği görüldü. Bir vatandaş ise ıslanan çoraplarını çıkararak kurulanmaya çalıştı. Göle döne bir sokaktaki merdivenden akan su ise şelaleyi andırdı. Bir yoldaki rögarın da sağanak yağışın etkisiyle taştığı görüldü. Öte yandan, yağışın gün boyu etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Kağıthane'de bulunan Çağlayan Alt Geçidi'nin bir kısmı da su içinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, altgeçidi kapatarak su tahliye etmek için çalışma başlattı. Su kısada sürede tahliye edilirken, araçlar başka yollara yönlendirildi. Alt geçidin kapalı olması nedeniyle trafikte kısa süreliğine yoğunluk oluştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...