İstanbul'un bir mahallesi sürekli sallanıyor: Sabah notlarla uyanıyorlar, muhatap bulamıyorlar...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İstanbul'un bir mahallesi sürekli sallanıyor: Sabah notlarla uyanıyorlar, muhatap bulamıyorlar...

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında haftanın 3-4 günü patlatılan dinamitler, İstanbul Pendik'teki bir mahallede yaşayanları isyan ettirdi. Her defasında deprem olduğunu zannedip korktuklarını ifade eden mahalle sakinleri, patlatılan dinamitler yüzünden sağlam olan binalarının hasar gördüğünü öne sürerken, öte yandan sabahları uyandıklarında araçlarının üzerinde notlar bulduklarını belirttiler.

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaklaşık olarak 5 aydır süren kentsel dönüşüm çalışmaları, mahallede yaşayan vatandaşlar için adeta çileye dönüştü. Haftada 3-4 kez patlatılan dinamitler deprem etkisine neden olurken, mahalleli yaşadıkları korkunun yanı sıra evlerinin de hasar gördüğünü ileri sürdü.

"SAĞLIKLI YAPILARA ZARAR VERİYORLAR"

Show Haber'de yer alan habere göre; vatandaşlar, her patlamada irkildiklerini ve deprem korkusu yaşadıklarını belirttiler. Temel çalışmasında patlatılan dinamitlerin evlerine hasar verdiğini iddia eden Orta Mahalle sakinleri, "Burada bizim sağlıklı yapılarımıza zarar veriyorlar" derken bir vatandaş da "İlla ki ölelim mi? Deprem olduğunu hissediyorum ben ya" ifadesini kullandı.

Mahalle sakini bir başka vatandaş da "Vallahi gel istersen gir içeri, 1 parmak toz görürsün, daha dün temizlikçi geldi eve" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un bir mahallesi sürekli sallanıyor: Sabah notlarla uyanıyorlar, muhatap bulamıyorlar...

ARAÇLARININ ÜZERİNDE NOT BULUYORLAR

Vatandaşlar, en çok da bir yetkili bulamadıklarından şikayetçi. Örneğin sabahları uyandıklarında araçlarının üzerinde "Şantiye alanında patlama olacaktır. Araçlarınızın hasar görmemesi için bu yol güzergahından kaldırılmasını rica ederiz" şeklinde notlarla karşılaşıyorlar.

"PATLAYALIM MI, YANALIM MI?"

Dinamit çilesi yaşayan mahallelinin tek isteği evlerinde korkmadan huzurla oturabilmek. Mahalleli "Sıcaklar bir yandan, kapıları açamıyoruz, toz bir yandan. Ee patlayalım mı yanalım mı?" ifadelerini kullanırken "Herkes endişeli" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...