İthal terörist öldürüldü: YPG ile PKK'nın bağı bir kez daha ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İthal terörist öldürüldü: YPG ile PKK'nın bağı bir kez daha ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya darbe vurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Irak’ın kuzeyinde Elefteria Hambi kod adlı Alman vatandaşı Eva Maria Steiger öldürüldü. YPG üniformalı fotoğrafları bulunan Elefteria Hambi Kod Eva Maria Steiger'in YPG adına Suriye'de faaliyet gösterirken, PKK kampında etkisiz hale getirilmesi PKK/KCK ile PYD/YPG arasındaki organik bağı bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik top yekün mücadelesi büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Güvenlik güçleri yurt içinde ve sınır dışında terör örgütü mensuplarına yaşam hakkı tanımıyor. 

Bu kapsamda Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan bir operasyonda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

İTHAL TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Türk Güvenlik Güçlerince PKK kamplarının bulunduğu Irak/Gare-Sedare alanına 25 Kasım 2019'da düzenlenen hava harekâtında etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li teröristlerden birinin "Elefteria Hambi" kod adlı Eva Maria Steiger olduğu tespit edildi.

 

SURİYE'DE ÖRGÜTE KATILDI

1988 Almanya doğumlu olan Elefteria Hambi Kod Eva Maria Steiger'in 2018 yılında Suriye/Derik alanından YPG'ye katıldığı öğrenildi.

İthal terörist öldürüldü: YPG ile PKK'nın bağı bir kez daha ortaya çıktı

PKK İLE YPG BAĞI BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Güvenlik uzmanları; YPG üniformalı fotoğrafları bulunan Elefteria Hambi Kod Eva Maria Steiger'in YPG adına Suriye'de faaliyet gösterirken, PKK kamplarının bulunduğu Irak Gare alanında etkisiz hale gelmesini, PKK/KCK ile PYD/YPG arasındaki organik bağı bir kez daha ortaya koyduğuna işaret ediyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...