İYİ Partili Özlale'den Tunç Soyer'in 'istifa' iddiasına cevap: Tunç Bey'in temennisidir...

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İYİ Partili Özlale'den Tunç Soyer'in 'istifa' iddiasına cevap: Tunç Bey'in temennisidir...

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hakkında söylediği 'adaylıktan çekilme' konusundaki iddiasına cevap verdi: Tunç Bey'in temennisidir...

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısının ardından soruları cevapladı.

Adaylıktan çekileceği iddiaları sorulan Özlale, “Hayır, Tunç Bey’in kendi temennisi o.” ifadelerini kullandı.

Özlale sözlerini şöyle sürdürdü

"Ekrem Bey İstanbul İttifakı oluşturmak için bütün partileri dolaşacağını söyledi. Bize de geldiğinde görüşürüz. Zaten daha öncesinde bu konuyla ilgili kararları divana bıraktı. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkaracağız”

Özlale, ayrıca İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz belirlenmediğini de belirtti.

Özlale, bir gazetecinin "geri çekilmeniz istenirse" demesi üzerine “Şu ana kadar Parti meclis üst kurularda aldığı bir kararlarda gösterdiği bir adayı hiç geri çekmemiş. Bundan sonra geri çekeceğini düşünmüyorum. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi ve niyetimizi ortaya koyduk” cevabını verdi.

TUNÇ SOYER NE DEMİŞTİ?

Tunç Soyer birkaç gün önce, Ümit Özlale'nin adaylığının geri çekilme ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı vermişti:

Böyle bir ihtimal de olabilir. 6 ay Türkiye siyasetinde çok uzun bir süre. Bu süre içinde ittifak girişiminde bulunulabilir. Bunları bilmek şimdiden mümkün değil. Bana çok organik bir duruş gibi gelmedi. Ne yazık ki 4 ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olması çok anlaşılır bir durum değil benim açımdan.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...