Kabine toplandı: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kabine toplandı: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı

GÜNDEM Haberleri

Kabine, bugün Beştepe Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ana gündem maddeleri vatandaşların merakla beklediği memur maaşı ve kira artışları...

Kurban Bayramı'nın ardından Cumhurbaşkanığı Kabinesi bugün bir araya geldi. Kritik konuların ele alınacağı toplantıda ülke ve dünya gündemi masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından toplandı. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. Toplantının ana gündemi, ekonomideki gelişmeler... Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele noktasında alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

İŞTE MEMUR VE EMEKLİLERE KULİSLERE YANSIYAN ZAM ORANLARI

Memur ve emeklilerin gözü, hükümetten gelecek zam haberinde olacak. Yakında Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak.

Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek. Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek.

İSVEÇ'TE ALÇAK PROVOKASYONLAR DA MASAYA YATIRILACAK

Toplantıda Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması da ele alınacak. Ankara'nın bu saygısızlığa izin veren Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar konuşulacak.

11-12 Temmuz'da Litvanya'da düzenlenecek ve Erdoğan'ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak Kabine toplantısında, Fransa'daki sokak olayları ile Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: TRT Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...