Kaçarken yakalanmıştı... HDP’li Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kaçarken yakalanmıştı... HDP’li Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın cep telefonunda fotoğrafları bulunan HDP milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmış, hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanan Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı.

Öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine dokunulmazlığı kaldırılarak, hakkında yakalama kararı çıkartılan HDP’li Semra Güzel tutuklandı. Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı. Güzel’in dokunulmazlığı 327 kabul oyuyla kaldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Güzel Silivri’de yakalanmıştı. Güzel, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nden Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğine SEGBİS ile bağlanan Güzel hakkında tutuklama kararı verildi.

Kaçarken yakalanmıştı... HDP’li Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı

“YARGILAMA SÜRECİ SİYASİ DEĞERLENDİRİLİYOR”

Tutuklanan Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı. Yargılama sürecini "siyasi" olarak değerlendirdiğini belirten Güzel, "Bir kısım fotoğrafların da içinde bulunduğu gizli tanık beyanları ile içi doldurulmaya çalışılmış, bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin olarak bir tek ben yargılanıyorum” dedi.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ BULUNUYOR

Hakimliğin tutuklama kararında ayrıca, şüpheli Güzel aleyhine beyanlar, HTS kayıtları, baz bilgileri, terör örgütü mensuplarıyla birlikte sözde askeri eğitim alanında çekilmiş fotoğrafların bulunması ve tüm dosya kapsamında şüphelinin suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığına yer verildi.

Kaçarken yakalanmıştı... HDP’li Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıkmıştı. Etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiş ve Güzel hakkında fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığına gönderilmişti. Semra Güzel'in dokunulmazlığı 1 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'nda kaldırılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında 24 Mart'ta yakalama kararı çıkartmıştı.

Kaçarken yakalanmıştı... HDP’li Semra Güzel’in ilk ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...