Kamuda mülakat kalkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni yol haritası' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kamuda mülakat kalkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni yol haritası' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Kamuda mülakatın kaldırılması konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" dedi.

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin pek çok konuda değerlendirmede bulunan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "Öğretmen alımında yüzde 50 KPSS-yüzde 50 mülakat uygulayacağız" açıklamasına değindi.

"HAKKANİYETLE HAREKET EDİLMESİ TEMEL YAKLAŞIMIMIZ"

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in atama bekleyen öğretmen adayları için yeni mülakat sisteminin hayata geçirileceğini açıkladığı sözlerin kendisine hatırlatılması üzerine konuşan Erdoğan, "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır" dedi.

"YENİ BİR YOL HARİTASIYLA İLERLETİRİZ"

"Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir" diyen Erdoğan, "Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...