"Kapım DEM Parti hariç herkese açık olacak" demişti! Afyonkarahisar'da Burcu Köksal önde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
"Kapım DEM Parti hariç herkese açık olacak" demişti! Afyonkarahisar'da Burcu Köksal önde

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim sonrası sandıkların yüzde 30'undan fazlası açılırken Afyonkarahisar'da CHP'nin adayı Burcu Köksal yüzde 50 oy oranı ile önde görünüyor. Köksal seçim öncesi "Kapım DEM Parti hariç herkese açık olacak" demiş ve CHP Genel Merkezi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Türkiye bugün 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Saat 17.00'de sandıkların kapanması sonrasında ilk sonuçlar da gelmeye başladı.

KÖKSAL YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

Gözlerin çevrildiği Afyonkarahisar'da sandıkların yüzde 99.80'inden fazlası açıldı.

Saat 01:40 itibarıyla CHP'nin adayı Burcu Köksal yüzde 50.70 oy oranı ile önde yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 31.80 AK Parti'nin adayı Hüseyin Ceylan Uluçay bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP'li Burcu Köksal, partililere hitap etti.

"KAPIM, DEM PARTİ HARİÇ HERKESE AÇIK OLACAK"

Türkiye Köksal ismini seçim dönemindeki DEM Parti çıkışı ile tanıdı. Köksal mitingde "Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak." demişti.

CHP İÇİNDE KRİZ ÇIKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Köksal'ın dil sürçmesi yaşadığını söyleyerek, "Kapılar tüm siyasi partilere açıktır" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Burcu Köksal, Özgür Özel'in "sürçülisan" olarak değerlendirip düzelttiği açıklamanın ardından Özel'i yalanlamıştı. 

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da Köksal'ın sözlerine tepki gösterilmişti.

BURCU KÖKSAL'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Burcu Köksal, 1980 yılında Afyonkarahisar'da doğdu, ilkokul ve ortaöğrenimini kentte tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Köksal, Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başladı.

25, 26 ve 27. dönemlerde Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Köksal, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulundu.

TBMM'de faklı komisyonlarda görev alan Köksal, CHP'nin Grup Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

Köksal, evli ve 1 çocuk annesidir.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...