Kar bir geldi pir geldi: Doğu Karadeniz'de 2 ilde 14 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kar bir geldi pir geldi: Doğu Karadeniz'de 2 ilde 14 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurt genelinde hava sıcaklıkları düştü, sağanak hatta birçok yerde kar etkili oldu. Yüksek kesimlerde etkili olan beyaz örtü hayatı felç etti. Rize ve Trabzon'da iki gündür aralıklarla etkili olan kar nedeniyle 14 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Yurt genelinde sıcaklıklar soğuk hava ve yüksek kesimlerde de kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarfaından kar uyarısı yapılmıştı. Bu uyarının üstünden çok geçmeden son günlerde yurdun yüksek kesimleri kara teslim oldu. Doğu Karadeniz bölgesindeki Rize ve Trabzon'da etkili olan beyaz örtü nedeniyle 14 noktada ulaşım sağalanmıyor.

RİZE

Rize'nin yüksek kesimlerindeki yağışın ardından, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerine bağlı 4'er köyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, 5 iş makinesi yardımıyla karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'na ulaşımın sağlandığı yola buzlanmaya karşı tuz serpti.

Kar bir geldi pir geldi: Doğu Karadeniz'de 2 ilde 14 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

TRABZON

Trabzon'un da yüksek kesimlerinde yağış aralıklara devam ediyor. Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat ve Limonsuyu yaylaları ile Şekersu, Çayıroba ve Derindere mahallelerinin, Hayrat ilçesine bağlı da Sarmaşık Mahallesi'nin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı mahalle ve yayla yollarını ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışmaları sürdürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...