İstanbul mevsimin ilk karıyla buluşuyor! Meteoroloji uzmanı gün verip uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yurt genelinde yağışların başlaması ile sıcaklıklar aniden düştü. Pek çok bölgede kar yağışı kendini gösterirken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten,  İstanbul için de heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Kuvvetli yağış için hafta sonunu işaret eden Ökten, il il bölge bölge uyardı.

Kasım ayının ortalarında kış kendini göstermeye başladı. Sağanakla beraber gelen soğuklar bazı bölgelerde sıcaklıkları 3-4 derece birden aşağı çekti. Mevsimin ilk kar yağışı yurdun yüksek kesimlerini beyaza boyarken megakent için de heyecanlandıran bir uyarı geldi.

"SON DÖNEMLERİN EN SOĞUK KIŞI OLACAK"

Daha önce 2024 kışının, son dönemlerin en soğuk kışı olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Cumartesi gününden itibaren 9 ilde kuvvetli sağanak beklendiğini duyuran Ökten ‘Evden çıkmayın’ uyarısı yaptı.

"ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK VAR"

Ökten paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Cumartesi günü ülke genelinde çok kuvvetli sağanaklar var. Tüm bölgelerde sağanak etkili olacak. İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Zonguldak, Antalya, Mersin, Adana hepsi..." 

Uzman isim, uyarıda bulunduğu şehirlerde yaşayan vatandaşların olumsuzluklara karşı tetikte olmaları gerektiğini vurguladı.

İstanbul mevsimin ilk karıyla buluşuyor! Meteoroloji uzmanı gün verip uyardı

KAR, PAZAR GÜNÜ İSTANBULLA BULUŞACAK

Hafta sonunu işaret edip, “Dışarıda aktivite planınız varsa; iptal edin” diyen Ökten kar yağışının da pazar günü İstanbul'a geleceğini söyledi.

“Pazar günü İstanbul'da kar ihtimali devam ediyor” diyen Ökten, yüksek kesimlerde ince bir beyaz örtünün görülebileceğini söyledi.

https://twitter.com/KeremOktenHava/status/1725098392072683841    

Öte yandan Meteoroloji'nin son verilerine göre Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Karadeniz, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında da kuvvetli sağanak etkili olacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...