Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İstanbul'da kar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir

İstanbul'da kar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir
Fotoğraf Başlığı Istanbul'da kar yagisi için gün belli oldu! AKOM uyardi: 10-20 santimetreye ulasabilir

İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü 1-5 santimetre, Perşembe günü ise 10-20 santimetre kar yağışı olabilir. Sıcaklıklar sıfırın altına düşecek ve buzlanma ile don riski artacak. AKOM, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve sis uyarısı yaparak, vatandaşlara özel araç kullanmamalarını tavsiye etti.

Kaydet
a- | +A

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM) tarafından İstanbul’da Çarşamba ve Perşembe günleri yoğun kar yağışı beklenirken, sıcaklıkların sıfırın altına düşeceğini ve bazı bölgelerde kar kalınlığının 10 ila 20 santimetreye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
İstanbul
HABER

İstanbul'a beklenen kar yağışı geliyor! Valilik tarih verdi

İstanbul
HABER

İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman? İstanbul kar yağışı için yeni tarih verildi

Kar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir - 1. Resim
Başlık ResmiKar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir - 1. Resim

GÜN BELLİ OLDU, 10-20 SANTİMETRE UYARISI GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un haftalık hava tahmin raporuna göre, hafta sonuna kadar ılıman hava şartları devam edecek.

Kent genelinde 3 Şubat Pazartesi’den itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisine girecek. 5 Şubat Çarşamba ve 6 Şubat Perşembe günleri kar yağışı beklendiği kent genelinde Çarşamba günü 1-5 santim aralığında, Perşembe günü ise 10 ila 20 santimetreye kadar kar yağışı görülebilir. Sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir - 2. Resim
Başlık ResmiKar yağışı için gün belli oldu! AKOM uyardı: 10-20 santimetreye ulaşabilir - 2. Resim

BU GÜNLERDE YOĞUNLAŞACAK

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 0 derecenin altına düşmesi bekleniyor. AKOM’un değerlendirmelerine göre: 5 Şubat Çarşamba: Kar yağışı başlayabilir, sıcaklık 0C’ye kadar düşecek. 1-3 cm kar yağabilir. 6 Şubat Perşembe: Sıcaklıklar sıfırın altında seyredebilir. 10 ila 20 santimetre kar örtüsü oluşabilir. 7 Şubat Cuma: Sıcaklıklar 1-5 derece arasında seyredebilir, buzlanma ve don riski artacak.

VATANDAŞLARA UYARI: BUZLANMA VE DON TEHLİKESİ

AKOM, Pazartesi itibarıyla İstanbul’da buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle sabah ve gece saatlerinde sis, kırağı ve buzlanma riski artacak. Ulaşımda aksaklıkların yaşanabileceği belirtilirken, yetkililer zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmamasını öneriyor. Şehir genelinde sıcaklıkların 2 Şubat’tan itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği ve 3-10 Şubat arasında bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.