Kediyi köpeğe öldürten çocuğa anlamlı ceza: Her ay hayvan konulu kitap okuyacak

- Güncelleme:
Kediyi köpeğe öldürten çocuğa anlamlı ceza: Her ay hayvan konulu kitap okuyacak

GÜNDEM Haberleri

Vezneciler Metro Durağı’da ‘Patates’ isimli kesi pitbull cinsi köpeğini saldırtarak öldüren çocuğun cezası belli oldu. Mahkeme suça sürüklenen çocuğun 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına ve her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu bir kitap okumakla yükümlü kıldı.

Vezneciler Metro Durağı’nın sembolü haline gelen ‘Patates’ isimli kediye 19 Kasım 2022 günü pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan suça sürüklenen çocuk (SSÇ) Ş.A. hakkında karar açıklandı. İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ş.A. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya katılan avukatı Enise Bozatlı ile Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı da katıldı.

Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı köpeğin hangi ırk olursa olsun kendiliğinden saldırgan davranışlarda bulunacağı konusunda bilimsel bir görüş olmadığını söyleyerek “Dosyada 2 mağdur hayvan olduğu görüşünü destekleyen bir karar talep ediyoruz. Suça sürüklenen çocuğun köpeğin saldırgan olduğu yönündeki beyanlarının dikkate alınmamasını talep ederiz” dedi. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de dosyaya bilimsel mütalaa sunduğu öğrenildi.

Kediyi köpeğe öldürten çocuğa anlamlı ceza: Her ay hayvan konulu kitap okuyacak

6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Ş.A.’nın Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde ‘bir ev hayvanını öldürme’ suçu sabit olduğundan önce 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından Ş.A.’nın yaş küçüklüğü dikkate alınarak cezasında indirim uygulanarak 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme cezada takdiri indirim uygulayarak suça sürüklenen çocuk Ş.A.’nın neticeten 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Verilen cezada hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Öte yandan mahkeme Ş.A.’nın 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına ve 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumakla yükümlü kılınmasına da karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...