Kemer’de alevlere gece görüşlü helikopterler müdahale ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Antalya’nın Kemer ilçesinde dün akşam başlayan orman yangını 27. saatinde devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle tekrar alevlenen yangına gece görüş özelliği taşıyan 5 helikopter yoğun müdahalede bulunuyor.

Kemer'de dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Sabah saatlerinde kontrol altına alınmak üzere olan yangın, öğle saatlerine doğru rüzgarın şiddetiyle geniş bir alana yayıldı.

1050’nin üzerinde personelin karadan müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazözle destek verildi.

DAR KANYONA SIKIŞTIRDILAR

Öğle saatlerinden sonra ise hava müdahalesi yoğunlaştı. Yangına yakın kısımdaki denizden su alan helikopter ve uçaklar, yangın bölgesine sortiler düzenleyerek su bıraktı.

Kemer’de alevlere gece görüşlü helikopterler müdahale ediyor

Geniş alana yayılan yangın, yoğun hava söndürme çalışmaları neticesinde dar bir kanyona sıkıştı. Bölgedeki vatandaşlar ve turistler de söndürme çalışmalarını ilgiyle takip etti, çoğunluğu o anları cep telefonuyla kaydetti.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREDE

Akşam saatlerinde diğer hava güçlerinin söndürme çalışmasını sonlandırmasıyla, kanyon kısmı tekrar alevlendi.

Gece görüş özelliği taşıyan 5 helikopter, yoğun sortiler düzenleyerek alevlerin bir yandan yayılmasını önlemeye bir yandan da söndürmeye çalışıyor.

Kemer’de alevlere gece görüşlü helikopterler müdahale ediyor

Denizden su alan helikopterler, kısa sürede ulaştıkları alana yoğun müdahalede bulunuyor. Bölgede ekiplerin karadan da çalışması sürüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...