Kendi aralarında kavga eden yolcular taksiciyi öldürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kendi aralarında kavga eden yolcular taksiciyi öldürdü

GÜNDEM Haberleri

Fatih’te bindikleri takside kavgaya tutuşan 3 müşteri kendilerini indirmek isteyen taksi şoförünü darp ederek ölümüne neden oldu. Olayın ardından zanlılar gözaltına alınırken, taksicini meslektaşları can güvenliklerinin olmadığını belrterek yaşananlara isyan etti.

Dü sabah saatlerinde Fatih’in Çapa semtinde Aydın Altun (51) isimli taksici, Taksim istikametinden 3 müşteri aldı. Bir süre sonra taksideki 2 yolcu, diğer yolcuyu darp etmeye başladı. Bunun üzerine taksi şoförü Aydın Altun, taksisinde kavga edilmesini istemediğini dile getirerek müşterilerden araçtan inmelerini söyledi.

KAVGAYI BIRAKIP TAKSİCİYİ DÖVDÜLER

Taksiyi Çapa’da durduran Aydın Altun, 3 müşteri tarafından kafasına sert bir cisimle vurularak darp edildi. Yaralanan taksi şoförü, olay yerine polis çağırdı. Polis ekipleri, darp edilen taksi şoförünü ve 3 kişiyi karakola götürdü. Taksi şoförü karakola giderken aniden fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Ancak Altun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Kendi aralarında kavga eden yolcular taksiciyi öldürdü

'TAKSİCİLERE KARŞI ÖFKE OLUŞMAYA BAŞLADI'

Taksi şoförlerine karşı algı operasyonu olduğunu söyleyen taksi şoförü Kadri Arabacıoğlu, “ Araçta kadının birini darp ediyorlarmış, diğer arkadaşları. Şoför arkadaş da 'Benim arabamda neden kavga ediyorsunuz? Benim arabamda kavga etmeyin, araçtan inin, orada kavga edin' diyor. Bu sefer rahmetli şoför arkadaşımıza vuruyorlar. Rahmetlinin suratında darp izleri var. Oraya polis ekipleri geliyor, olayla alakalı herkesi karakola götürüyor. Karakolda meslektaşımız fenalaşıyor. Hastanede kalbi durmuş. Acımız çok büyük. Maalesef son zamanlarda büyük algı operasyonları neticesinde, taksi çalışanlarını kötü gözle görmelerinden dolayı insanlarda öfke oluşmaya başladı. Saldırganlar gözaltına alınmışlar, oradan bir haber bekliyoruz” dedi.

KABİNLİ TAKSİ TALEBİ

Taksicilere yapılan şiddetin son bulmasını isteyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yazı İşler Müdürü Adem Coşkunyürek, “Son 2 yıldan beri İstanbul'da bulunan taksici arkadaşlarımızın üzerinde büyük bir algı var. Bu algı neticesinde geçtiğimiz günlerde yine bir yazar, ünlü bir yazarımız, televizyon ekranları karşısında şu ifadeyi kullandı: ‘Bazen taksi bulamıyorum. Bir sopa alıp camını çerçevesini indiresim geliyor’ diye bir ifade kullandı. Bu ifadeden sonra yaklaşık beş altı tane arkadaşımızın camını çerçevesini kırdılar. Şimdi topluma mal olmuş insanların bir kere ağzından çıkan ifadeye çok dikkat etmesi lazım. Bu ifadenin nereye gideceğini, topluma zarar vereceğinin çok iyi hesabını yapması lazım" diye konuştu.

Kabinli taksi sistemi getirilmesini isteyen Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ise, “Dünyanın sayılı metropolünde, 20 milyonluk bir metropolde kimi taşıdığımızı bilmeden, kime hizmet ettiğimizi bilmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Hırlısı geliyor darp ediyor, hırsızı geliyor gasp ediyor. Namussuzu geliyor, taciz ediyor" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...