Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ ittifakı HDP’yi karıştırdı: Olağanüstü toplanıyorlar

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ ittifakı HDP’yi karıştırdı: Olağanüstü toplanıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Ümit Özdağ-Kılıçdaroğlu ittifakı HDP’yi karıştırdı. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı ortak protokol tartışmaya neden oldu. HDP ve Yeşil Sol Parti olağanüstü toplanacak.

Türkiye ikinci tur için 28 Mayıs’ta sandığın yolunu tutacak. Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ‘Cumhur İttifakı’ derken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise ‘Millet İttifakı’ dedi. Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından HDP’de ipler koptu.

ÜMİT ÖZDAĞ-KILIÇDAROĞLU İTTİFAKI

Ümit Özdağ ve Kılıçdaroğlu yedi temel ilkeden oluşan protokolü imzaladı. İmzalanan protokolde ‘kayyum’ maddesi tartışma konusu oldu. Protokolde yer alan 4. madde de ‘kayyum’ atanmasının önü açıldı. Protokolün ardından HDP ve Yeşil Sol Parti alacakları tavrı açıklayacakları bir durum toplantısı yapacaklarını duyurdu.

PROTOKOL TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Protokolün 4. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.”

HDP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

İmzalanan protokolde yer alan belediyelerdeki mevcut kayyım uygulaması yerine 'yargı kararı çerçevesi' maddesi tartışmalara sebep olmuştu. İki parti toplantısının ardından tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracağını bildirdi. Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

https://twitter.com/HDPgenelmerkezi/status/1661327974111535106

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...