Kılıçdaroğlu'nun "Alçak bir iftira" sözlerine Portakal'dan cevap: Entrikacı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun "Alçak bir iftira" sözlerine Portakal'dan cevap: Entrikacı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fatih Portakal, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın tartışmaye neden olan "DEM" sözlerini Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla söylediğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu bu sözlere çok sert tepki gösterirken, Portakal'dan da aynı sertlikte cevap geldi.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, 6 Mart'ta Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMAT VERDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Gazeteci Fatih Portakal ise gelişmelerin ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Özel'in de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BUNU SÖYLEYEN KİŞİ ALÇAK VE ŞAHSİYETSİZDİR

İddianın ardından Murat Sabuncu'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Fatih Portakal, Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözleri söylemesi için benim talimat verdiğimi, yakınımdaki isimlerden biri vasıtasıyla bunu yaptığımı söylüyor. Bakın açıkça çağrı yapıyorum: Bu yakınımda olduğu ya da böyle bir cümle kurulmasını söylenen isim kimse açıklanması gerekir. Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir. Ne böyle bir talimat verdim, ne de böyle bir yakınım vardır. Fatih Portakal bunu açıklamak zorundadır. Açıklamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim.

Bir kez daha açıkça söyleyeyim: Burcu Köksal'a böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır. Aleyhimde yapılan kasıtlı yalan haberlere ve iftiralara ne yazık ki ben alışığım ama daha vahimi bu sefer ki operasyonda yıpranan sadece ben değilim, Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben bana yapılana kan kusar kızılcık şerbeti içtim der susarım ama partime gelecek en ufak bir zarar varsa kimse beni susturamaz ve sindiremez."

PORTAKAL: BU ŞEKİLDE GÜNDEME GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine aynı sertlikte cevap veren Portakal ise şunları söyledi: 

"Operasyon çekmeyin. Operasyona alet de olmayın arkadaşlar. Aranması gereken burada benim, ben, iddiayı ortaya atan da benim. Benim aranmam gerekirdi. Neden Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Portakal'ı aramadı diye de bir düşünün. Çünkü Kılıçdaroğlu gündemde yok. Bak bu şekilde gündeme geldi. Konuşturuyor adını, bir iki gün daha konuşturacak o kadar, fazlası da yok.

Bitti benim için. Kale bile almıyorum sizi. Aynı sözleri aynen iade ediyorum size. Ve entrikacı siyasetçi diyorum size. Nerden sonra biliyor musunuz? 14 Mayıs'tan sonra o siyasette çevirdiğiniz entrikalardan dolayı. Bakın daha çok şey biliyorum da... Kale almıyorum, tamam bitti."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...