Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka

Kimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka

Hatay'da yamuk balkonlu bir bina dikkat çekiyor. Depremin ardından binayı görenler yıkılacağını düşündüğü için altından geçmiyor, araba park etmiyor. Bina sakininin anlattığına göre balkonun görünüşünden dolayı ağır hasarlı olarak kategorize edilen yapıyı hafif hasarlıya çevirmek uzun zaman almış.

Kaydet
a- | +A

Hatay'da bulunan yamuk balkonlu binayı görenler depremden etkilendi sanıyor ama gerçek çok farklı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Depremin vurduğu Hatay’da bulunan 6 katlı yamuk bina, görünümüyle vatandaşları tedirgin ederken, hikayesiyle ise dikkat çekiyor. Deprem nedeniyle böyle olduğu düşünülen binanın, aslında ilçenin ismi olan Kırıkhan’dan etkilenilerek yamuk balkonlu mimari ile yapıldığı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Ersoy Hatay
HABER

Bakan Ersoy Hatay'da açıkladı: 405 kültür varlığı restore edilecek

Hatay
HABER

Hatay'da depremde ağır hasar alan binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana geldi. Asrın felaketinde binlerce bina hasar aldı ve yıkılmayı bekliyor. Kırıkhan ilçesinde bulunan ve mimarı yapısıyla dikkat çeken 6 katlı Kırıkhan Apartmanı ise görünümüyle yan yatmış gibi duruyor. Deprem sonrası yapılan kontrollerde az hasarlı olduğu tespit edilen yamuk binanın önünden geçen vatandaşlar, binanın depremle yan yattığını düşünüyor. Vatandaşlar, araçlarını apartman önüne park etmezken binanın önünden de geçmemeye özen gösteriyor.

“BİNAMIZ, DEPREMDEN DOLAYI BU HALE GELMEDİ”

Kırıkhan Apartmanında yaşayan Ali Ersen, “Binamız, depremden dolayı bu hale gelmedi. Depremde az hasar aldı. Mimarı yapısından kaynaklı böyle bir apartmanımız var. Binanın müteahhitti ilçemize özgü bir mimarisi olsun diye yapmış. İnsanlar adres belirtirken bile yamuk balkonlu bina diyerek tarifte bulunuyorlar” dedi.

Kimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka
Başlık ResmiKimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka

“DEPREMDEN ÖNCE MİMARİ YAPISININ BÖYLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

İlçede gazetecilik yapan Mustafa Özbayır, binanın depremden önce yamuk olarak inşa edildiğini ifade ederek, “Bu arkamızda görünen binanın depremden önce mi, depremden sonra mı bu hale geldiğini araştırdık. Yaptığımız araştırmada buranın depremden önce mimari yapısının böyle olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.

Kimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka
Başlık ResmiKimse yanına yaklaşmak istemiyor! Görenler yıkılacak sanıyor: Yamuk balkonlu binanın hikayesi ise bambaşka

“HERKES BİNANIN DEPREMDE BU HALE GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

Vatandaşların binanın altına yürümediklerini ve araçlarını binanın önüne park etmediklerini belirten Müteahhit Soner Kılıçoğlu ise, “Değişik bir şey yapalım dedik. Eğri balkonlu bina yaptık, buna dünyanın parasını harcadık. Kırıkhan Apartmanı memlekete özgü bir şey olsun diye böyle bir şey yaptık. Depremden sonra binamıza ağır hasar verdiler. Hafif hasara çevirene kadar çok zorlandık. Binada normalde hiçbir şey yok. Millet altından geçmiyor, karşı tarafa geçiyorlar. Arabayla olan binanın altına park etmiyor. Depremden bu hale geldiğini zannediyorlar. Herkes binanın depremde bu hale geldiğini düşünüyor” şeklinde konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.