Kiracıya haciz şoku! Ev sahibinin oyunu şaşkına çevirdi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kiracıya haciz şoku! Ev sahibinin oyunu şaşkına çevirdi...

GÜNDEM Haberleri

Kiracıya gelen haciz şok etti! Ev sahibi, 3 yıllık kiracısıyla yüzde 25 zam oranında anlaştı, ardından ise kontrata imza atmak yerine haciz işlemi başlattı!....

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde yaşayan İsmail Cem ve Dilek Kasabalı çifti, 2020 yılında şu an oturmuş oldukları evi K.B.’den aylık bin 700 TL’den kiraladı.

Kiracıya haciz şoku! Ev sahibinin oyunu şaşkına çevirdi...

K.B. ve Kasabalı çifti arasında 11 tane kira, 2 tane de 850’şer TL’den depozito senedi düzenlendi. Kasabalı çifti, 1 yıl boyunca kira bedellerini ev sahibinin banka hesabına gönderse de senetleri geri alamadıklarını söyledi. Taraflar, 2022 yılında da kira konusunda karşılıklı olarak yeniden anlaştı. Ev sahibinin avukatı geçtiğimiz Temmuz ayında Kasabalı çiftini arayarak kiraya zam yapılmasını talep etti. Kasabalı çifti 3 bin TL olarak ödedikleri kiranın 2 Temmuz 2024 tarihine kadar kira artışı oranı üst sınırının uygulanacağı yüzde 25 oranını uygulayarak 3 bin 75O TL olmasını istedi.

İddiaya göre karşı taraf ise kiranın 6 bin TL olmasını talep etti. Kasabalı çifti tekliflerini 4 bin 500 TL’ye kadar çıkararak bu rakam üzerinden yeni kira kontratını imzaladı. İddiaya göre ev sahibi işi olduğunu belirterek imza yerine gelmedi. Avukatı ise K.B.’nin imza atmasının ardından kontrat kirasının kendilerine göndereceğini söyledi. Yeni kontratın imzalanarak evlerine gelmesini bekleyen Kasabalı çifti, 2020 yılında imzaladıkları senetlerden dolayı eeve, otomobillerine gelen haciz ve hesaplarına konulan bloke ile şok yaşadı. Yaşanılanların ardından ev sahibini ulaşmaya çalışan ve ulaşamayan çift, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Kiracıya haciz şoku! Ev sahibinin oyunu şaşkına çevirdi...

"BİZ KİRAMIZI BANKA ARACILIĞIYLA AY AY ÖDEDİK"

Yaşananları anlatan İsmail Cem Kasabalı, “2020 yılında Temmuz ayında biz kira kontratını düzenledik. 11 tane kira karşılığı iki tane de 850 TL’den depozito karşılığı olmak üzere senet verdik. Senetleri verirken hukuki yönden bir yaptırım olacağını bilmediğimiz için kiraya karşılık verildiğini belirtmedik. Biz kiramızı banka aracılığıyla ay ay ödedik. Hepsinin dekontları da var. Ev sahibi 2022’de ev kirasına zam yapılmasını istedi. Biz zam konusunda anlaşamadık, bizi mahkemeye verdi. Devam eden süreçte anlaştık. Bu zamana kadar oturduk. Temmuz ayında devletin yapılmasını açıkladığı yüzde 25 kira zammını vererek oturmaya devam etmek istedim. Hesabına 3 bin 750 TL para gönderdim. Ev sahibinin babası arayarak neden bu şekilde yatırıldığını sordu. Ben de yasada yüzde 25 kira zam artışını belirttim” diye konuştu.

"MAHKEMELERİN ADLİ TATİLE GİRMESİNİ FIRSAT BİLEREK 3 AY KAZANDILAR"

Ev sahibinin kendisinden 6 bin TL kira istediğini belirten Kasabalı, “Biz de 4 bin 500 TL’ye kadar çıktık. Anlaşmıştık, bize avukatının gerekli imzalar için arayacağını söyledi. Eşimle birlikte avukatının ofisine gittik. Yeni kontratı imzaladık, ev sahibi gelmedi. Bize imzalayarak geri vereceklerini söyledi. 8 Temmuz’da imzaladık, sonra hiçbir şekilde geri dönmediler. Oyalandığımızı düşünerek yaptığımız araştırmada 11 Temmuz’da icraya verildiğimizi gördük. 2020 yılında vermiş olduğumuz senetlerden dolayı icra takibi başlatmışlar. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Mağduruz, bunu ispat edemiyoruz. Biz kiraların hepsini hesabına gönderdik, bunun da belgesi var. Mahkemelerin adli tatile girmesini fırsat bilerek 3 ay kazandılar. Ekim’e kadar bir şey yapılamayacak” sözlerine yer verdi.

Kiracıya haciz şoku! Ev sahibinin oyunu şaşkına çevirdi...

“SON 15 GÜNDÜR AİLE HAYATIMIZDA HUZUR KALMADI"

Mağdur olduğunu ifade eden Dilek Kasabalı ise, “Son 15 gündür aile ve iş hayatımızda huzur kalmadı. Biz kiramızı günü gününe verdik, 1 TL dahi borcumuz yok. Bu mağduriyetten dolayı çok üzülüyorum. Eşim kira senetlerini çok kez istedi, istemesine rağmen alamadı. Planlanmış bir hareket var” açıklamasını yaptı.

"AMAÇLARI BİZİ ÇIKARARAK DAHA ÜSTTEN KİRAYA VERMEK"

Maaşına haciz ve hesaplarına bloke konulduğunu belirten Kasabalı, “Zaten zor geçiniyoruz. Hiçbir borcum olmadan bu şahsa karşı 35 bin TL borçlanmak bizi çok kötü bir durumda bıraktı. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bizim hiçbir şekilde borcumuz yok. Biz dekontlarımızı dosyamıza ekledik. Otomobillimiz hakkında her an yakalama kararı çıkabilir. Hesaplarımızda olan paramızı kullanamıyoruz. Biz 3 adet dava açtık, adli tatil dolaysıyla davaya konu olmadı” şeklinde konuştu.

Binada yan tarafının Rus vatandaşlara kiraya verildiğini açıklayan Kasabalı Ev sahibinin ev sahibinin şaşkına çeviren kira oyunuyla ilgili
“Bölgede herkesin 16-17 bin TL kira verdiğini belirterek yeniden kiraya vermek istemediler. Türk vatandaşlar burada daha ucuza oturuyorlar. Amaçları bizi çıkararak yabancı vatandaşlara daha üstten kiraya vermek” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...