Kırtasiye ve okul ürünleri Ticaret Bakanlığı'nın radarında: Denetimler artırıldı, uymayana para cezası var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kırtasiye ve okul ürünleri Ticaret Bakanlığı'nın radarında:  Denetimler artırıldı, uymayana para cezası var

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Okulların açılmasına az bir süre kala, okul alışverişlerinin güvenle yapabilmesi için kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik denetimler Ticaret Bakanlığı tarafından artırıldı. Kullanımı yasak olan kimyasalların yanı sıra, çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımların tespiti halinde ise firmalara idari para cezası kesilecek.

Okullar 11 Eylül'de açılacak ve öncesinde kırtasiye ve okul ürünlerinin satıldığı yerlerde hareketlilik başladı. Ticaret Bakanlığı ise okul öncesi bu konuda denetimlerini sıklaştırdı.. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşması dolayısıyla tüketicilerin okul alışverişlerini güvenle yapabilmeleri için denetimler artırıldı.

Bu kapsamda kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik gerçekleşen piyasa gözetimi ve denetimlerinde kullanımı yasaklanmış kimyasalların yanı sıra, çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımlar akredite laboratuvar testleriyle inceleniyor.

İDARİ PARA CEZASI VAR

Söz konusu ürünlerin birlikte bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak, toplatılması sağlanacak ve imalatçı ve ithalatçı firmalarına idari para cezası uygulanacak. Bununla birlikte güvensiz bulunan ürünlerin “sağlığa zararlı madde içermez” gibi reklam ve tanıtımlarının olduğunun tespit edilmesi durumunda ise Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulunca inceleme başlatılacak.

ÜRÜNLERİ ALMADAN ÖNCE DİKKAT! 

Satın alınan her ürünün ambalajı dikkatle incelenmesi vurgusu yapılan açıklamada, ürün ambalajları ve üzerinde yer alan uyarıların dikkatle okunması ve kullanım talimatları doğrultusunda hareket edilmesi önerisinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...