Kocaeli'de bir mahallede panik anlar! Kimyasal tepkime yoğun duman ve koku oluşturdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kocaeli'de bir mahallede panik anlar! Kimyasal tepkime yoğun duman ve koku oluşturdu

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde ATY (atıktan türetilmiş yakıt) hazırlama tesisinde kimyasal tepkime nedeniyle yoğun duman ve koku vatandaşlarda paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından durum kontrol altına alındı.

Başiskele ilçesi Vezirçiftliği Mahallesi Fakülte Caddesi üzerinde bulunan ATY (atıktan türetilmiş yakıt) hazırlama tesisinde meydana gelen olayda kimyasal tepkimeden ötürü iş yeri içerisinde yoğun dumanlar yükselmeye başladı.

YOĞUN DUMANLAR BERABER KOKU YAYILDI

Durumun fark edilmesiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yoğun dumanı tahliye etmek için iş yeri içerisi ve çevresinde çalışma başlattı. Yoğun dumanlar etrafa beraberinde kokuyla yayıldı. Bölgede adeta göz gözü görmedi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından dumanlar tahliye edildi.

Kocaeli'de bir mahallede panik anlar! Kimyasal tepkime yoğun duman ve koku oluşturdu

'DEVAMLI AYNI ŞEY OLUYOR'

Çevredeki bir vatandaş, "Bu civarda oturuyoruz. Kapı pencere açamıyoruz kokudan. Devamlı aynı şey oluyor burada” dedi. Öte yandan, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Konuya ilişkin polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...