Konya'da orman yangını çıktı! Havadan ve karadan müdahaleler ile alevler söndürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Konya'da orman yangını çıktı! Havadan ve karadan müdahaleler ile alevler söndürüldü

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Konya'nın Hadim ilçesinde meyve bahçesinde başlayan alevlerin ormanlık alana sıçraması sonucu orman yangını çıktı. Ormanlık alana sıçrayan yangın hızlı müdahale ile büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangından 25 bin metrekare alanın etkilendiği öğrenildi.

Son dönemlerde birçok noktada çıkan orman yangınlarının bir yenisi de Konya'da çıktı. Saat 15.00 sıralarında Hadim ilçesine bağlı Küplüce Mahallesi'nde meyve bahçesinde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı.

ALEVLERE HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri, iş makineleri ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına havadan müdahale için de helikopter talep edildi. Yangına helikopter ve ekipler müdahale etti. 

Çevre köylerden de yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar oldu. Ekiplerin hızlı çalışmasıyla yangın büyümeden kontrol alınarak söndürüldü. Alanda soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

25 BİN METREKARELİK ALAN YANGINDAN ETKİLENDİ

Yangın söndürme çalışmalarına Yelmez Mahallesi'nden katılan Mustafa Eski, hoparlörden yangını duyduktan sonra komşularıyla toplanıp yardıma geldiklerini belirterek, “Devletimizin ve milletimizin gücüyle yangını söndürdük. Allah bir daha göstermesin. Geçmiş olsun.” dedi.

Öte yandan, yangından 10 bin metrekare ziraat alanı, 15 bin metrekare orman alanı olmak üzere yaklaşık 25 bin metrekare alanın etkilendiği bildirildi. Ormanlık alandaki yangının büyük bölümü ise örtü yangını şeklinde seyretti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...