Köpek problemi kısırlaştırmayla iki yılda çözülür

- Güncelleme:
Köpek problemi kısırlaştırmayla iki yılda çözülür

Gündem Haberleri

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı “Düzenli kısırlaştırma yapılmıyor. Rutin kısırlaştırma faaliyetleriyle sokaklarda hayvan kalmaz” dedi.

ESMA ALTIN'I HABERİ - Başıboş köpekler hemen hemen her gün birinin canını yakıyor. Vatandaşı bezdiren bu durum için Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Haydar Özkan tavsiyelerde bulundu.

Bu sıkıntının kısırlaştırma ile çözülebileceğini savunan Özkan “2004’te 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çıkarıldı. Bu kanunun asıl amacı hayvanları korumanın yanında onların sayısını da kontrol altına almaktı. Fakat ne yazık ki Türkiye’de 1.389 belediyeden çoğu barınak yapmadı. Son yıllarda 230’a yakın barınak inşa edildi. Maalesef bunlardan da düzenli kısırlaştırma yapan bir tane belediye yok. Hayvanları şehirden ‘Kısırlaştıracağız’ diye topladılar ancak bunları diğer illerin sınırlarına attılar. Oralarda da kontrolsüz üreme hızla devam etti. Oysa ki ‘İmkânımız yok’ diyen belediyeler, üç tane konteynerle bile kısırlaştırma merkezi kurup bir veteriner hekim, bir teknisyen ve yeterli sayıda çalışanla kısırlaştırma yapmış olsaydı, bugün sokaklarımızda bu kadar çok hayvan olmazdı. Kısırlaştırma olmadan ne kadar çok barınak yapılırsa yapılsın bu iş çözülmez. Bu rutin bir şekilde yapılsın, iki yılda sokaklarda bu kadar hayvan kalmaz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...