Köpekler 5 yaşındaki çocuğa saldırdı! Ailesi yardım çığlığına koştu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Köpekler 5 yaşındaki çocuğa saldırdı! Ailesi yardım çığlığına koştu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sokaktaki başıboş köpek tehdidi giderek büyüyor. Sahipsiz köpeklerin 5 yaşındaki çocuğa saldırdı. Ailesinin yardım çığlıklarına koştuğu küçük çocuk hastaneye kaldırıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesi, Arslanlı Mahallesi 3101 Sokak'ta arkadaşlarıyla oyun oynayan E.D, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı.

AİLESİ YARDIM ÇIĞLIĞINA KOŞTU

Çocuğun yardım çığlığını duyan ailesi, köpekleri kovalayarak bölgeden uzaklaştırdı.

Bacağından yaralanan küçük çocuk, Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten aile sahipsiz köpeklerin tehlike oluşturduğunu dile getirerek sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. 

Öte yandan; son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanından başıboş köpek saldırıları sebebiyle çoğu çocuk onlarca kişi hayatını kaybederken, yüzlercesi yaralandı ve ağır travmalar geçirdi. Sahipsiz köpeklerle ilgili yeterli tedbir alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bu probleme bir an önce çözüm bulmasını istiyor. Uzmanlar ise “köpek terörü”ndeki artışa dikkat çekerek tedbir alınmadığı takdirde tehdidin daha da büyüyeceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ağustos ayı sonunda sokak köpeklerine ilişkin müdeli haber gelmiş; Erdoğan "yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz... Gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa bizde aynı uygulamaları hayata geçireceğiz" açıklaması yapmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...