Kritik zamanda tarihi mesaj! MİT'ten PKK'ya Irak'ta operasyon

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kritik zamanda tarihi mesaj! MİT'ten PKK'ya Irak'ta operasyon

Gündem Haberleri

MİT, Bakan Fidan’ın Irak’ı ziyareti sırasında sınırdan 150 km içeride güvenlik güçlerine suikast için eğitilen PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi. Operasyonla terör örgütü ve destekçilerine “attığınız her adımın, kurduğunuz bütün bağlantıların farkındayız” mesajı verildi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Türkiye, Irak’ta devam eden askerî operasyonlara ek siyaset, ekonomi, istihbarat ve diplomasi alanında da tarihî adımlar atıyor. Ankara ile Bağdat arasında artan diplomasi ve siyasi ziyaretler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın son gezisi ile yeni bir boyut kazandı.

Bakan Fidan, Irak yönetiminden PKK ile ilgili daha net adımlar atmasını ve örgütün resmî terör listesine dâhil edilmesini istedi. Ziyarete paralel Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast için eğitilen “Bawer Botan” kod adlı Bekir Kına’yı, Irak sınırından 150 kilometre içerideki Süleymaniye’de etkisiz hâle getirdi. MİT’in bu operasyonu terör örgütü PKK ve destekçilerine dönük tarihî mesaj olarak nitelendirildi.

MİT “ENSENİZDEYİZ” DEDİ

Terör örgütü PKK, 30 yılı aşkın süre âdeta kurtarılmış bölge rahatlığı ile faaliyet yürüttüğü Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen operasyonlarla Kandil aksına sıkıştı. Bu süreçte MİT, hazırlanan terör listesindeki birçok kritik ismi özel operasyonlarla devre dışı bıraktı. Terör elebaşları ile birlikte stratejik birim sorumlularının da imha edilmesi, PKK içerisinde iç infazları ve ajan suçlamalarını olağanüstü artırdı.

Güvenlik kaynakları, terörist Kına’nın öldürülmesini PKK’ya olduğu kadar teröre sessiz kalan ya da destek veren güçlere de uyarı mesajı olarak nitelendirdi. Son operasyonun örgüt içi dengeyi olağanüstü bozduğu aktarılırken çok gizli bir alanda MİT ve Emniyet güçlerine dönük özel suikast timleri eğiten terörist Bekir Kına’nın takibi, tespiti ve imha edilmesiyle bir anlamda örgüte “değişen taktik ve stratejilerinizi izliyoruz, attığınız her adımı, kurduğunuz tüm bağlantıların farkındayız” mesajı verildi.

EYLEM KABİLİYETLERİ BİTTİ

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, PKK’nın bombalı eylem hücreleri örgüt içerisinde çok özel bir statüye sahip. Daha önceki yıllarda sayısız katliama imza atan bu yapı, MİT’in özel usulleri ile ciddi anlamda çözüldü. Birbirinden habersiz ve bağımsız hareket eden hücrelerde 8 ila 10 terörist bulunuyor.

Operasyonlar sebebiyle bu hücrelerin hareket alanı olabildiğince daraltıldı ve eylem kabiliyeti sıfırlandı. Örgütün bombalı eylem yanında daha özel eğitim verdiği suikast timleri ise en fazla iki üç kişiden oluşuyor. Gelinen noktada her iki hücre yapılanması da isimden öte anlam taşımıyor.

MİT’in çok boyutlu nokta operasyonları terör örgütü PKK içerisinde köstebek tartışmasını da olağanüstü artırdı. Terör yapılanması son dönem bu hücrelerde yönetici olanlarda dâhil birçok aktif elemanını “MİT ajanı” suçlaması ile infaz etti. Örgüt içerisinde ciddi bir kaosa neden olan operasyonlar yönetim kadrosunda şizofreni boyutunda şüpheciliği egemen kıldı.

Sürekli konsept değiştiriyorlar ancak attıkları tüm adımın takip edildiğini de verdikleri kayıplarla anlamaları gecikmiyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...