Makaron sigaradaki büyük tehlike! Plastik, kağıt, küf ve böcek karıştırılıyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Makaron sigaradaki büyük tehlike! Plastik, kağıt, küf ve böcek karıştırılıyor...

Gündem Haberleri

Sigaraya gelen zamlar sonrası milyonlarca tiryaki 'makaron sigara'ya yöneldi. TBMM Adalet Komisyonunda kaçak tütün ticareti yapanlara yönelik 5 yıla kadar hapis cezası verilmesine ilişkin teklif kabul edilirken, diğer yandan da makaron sigaralardaki tehlike ele alındı.

HABER MERKEZİ ANKARA

Kaçak tütün ticareti yapanlara yönelik 5 yıla kadar hapis cezası verilmesine ilişkin teklif TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Komisyondaki görüşmelerde, sigaraya gelen zamlardan sonra milyonlarca tiryakinin yöneldiği makaron sigaralardaki tehlikeye dikkat çekildi.

PLASTİK, KÜF, İPLİK VE KAĞIT...

Kaçak tütünün içine plastik, iplik, kâğıt, mukavva, küf, böcek ve larvalarıyla çok tehlikeli koku ve katkı maddelerinin karıştırılarak piyasaya sürüldüğü bilgisi verilirken, ayrıca bu tip yasa dışı ürünlerde çok yüksek oranda zifir, nikotin ve karbonmonoksit ile diğer insan sağlığına zarar verici kimyasalların bulunduğu belirtildi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Türkiye’nin son yıllarda kaçak tütün merkezine dönüştüğüne dikkat çekerek “Ticaret Bakanlığının verilerine göre bu yılın ocak-eylül döneminde 2 milyon 328 bin 323 paket kaçak sigara,7 bin 515 paket puro, 42 bin paket kaçak tütün yakalandı. Yaklaşık 62 milyon liralık maddi bir rakam söz konusudur. Sigara kağıdını ve filtresini de hesaba kattığımızda 100 milyon liralık bir kaçakçılıktan bahsedilmektedir” diye konuştu.

"SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İLGİ ALANINA GİRDİ"

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, makaron kaçakçılığının giderek arttığına ve sağlığa zararlarına dikkat çekti. Tüfenkci “Makaronların denetimsiz olması, izlenebilir olmaması da özellikle birtakım suç örgütlerinin ilgi alanına girdi ve bu noktada da ciddi bir açık ortaya çıktı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...