Mansur Yavaş talimat vermişti! Belediye harekete geçti: 9 özel halk otobüsü parka çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Mansur Yavaş talimat vermişti! Belediye harekete geçti: 9 özel halk otobüsü parka çekildi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ankara’da “ücretsiz ulaşım” krizi büyüyor. Mansur Yavaş’ın restinin ardından belediye harekete geçti. Öğrenci abonmanı ve serbest biniş hakkı bulunan vatandaşları otobüsüne almayan şoförlere ceza kesilirken, 9 otobüs de parka çekti. Bunun yanı sıra özel halk otobüsleri Pazartesi günü kontak kapatacağını söylemişti.

Ankara’da özel halk otobüsü şoförlerinin 65 yaş üzeri vatandaşları otobüslere almaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rest çekmişti. Özel halk otobüsü işletmecilerini uyaran Yavaş, ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin 153 hattından bildirilmesini istemişti. Mansur Yavaş’ın hamlesinin ardından otobüs şoförleri kontak kapattı. Belediye ise otobüs şoförlerine ceza keserek birkaç otobüsü parka çekti.

“KANUNSUZ KARARA BOYUN EĞMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Belediye, Özel Halk Otobüsleri ile yaşanan süreç hakkında bilgilendirme yayınlandı. Yapılan açıklamada, “Özel Halk Otobüsü esnaf yönetimleri, maliyetlerin artması ve akaryakıt zamları nedeniyle Belediyemizi hedef göstererek öğrenci abonmanı ve serbest biniş hakkı bulunan vatandaşlarımızı otobüslerinde taşımama kararı açıkladı. Bu doğrultuda, diğer araçlara uygulanan cezai işlemlerin yanı sıra 9 adet araç parka çekildi. Bakanlık tarafından verilen desteği beğenmeyenlerin başvuracağı yer belediye değil, kanunla ücretsiz taşıma hakkını belirleyen ve bunun karşılığında ödeme yapan kurumlardır. Hele ki tüm Türkiye’de böyle bir sistem uygulanıyorken, manidar bir zamanlama ile yaklaşan seçimler öncesi sadece Ankara’da aldıkları bu kanunsuz karara bir devlet kurumu olarak boyun eğmemiz mümkün değildir” ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/ankarabbld/status/1705145746851258669

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...