Valilik duyurdu: Mardin’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

- Güncelleme:
Valilik duyurdu: Mardin’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 9 kırsal mahalle ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasağın ikinci duyuruya kadar devam edeceği ifade edildi. Operasyon kapsamında üst düzey örgüt yöneticilerini ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. Valilik tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Son dakika: Mardin Valiliği Nusaybin'de düzenlenen operasyon kapsamında 9 mahalledeki sokağa çıkma yasağın kaldırıldı.

Mardin’de 9 kırsal mahalle ve bazı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak, barınak ve uçaksavar mevzileri hedef alındı.

VALİLİKTEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada, ilçe sınırları içerisinde bulunan kırsal bölgelerde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince saat 04.00 itibarıyla bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Nusaybin ilçesinin Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli mahalleleri ve mezralarında sınırlı olmak üzere ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...