Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA-AA
Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA-AA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Bölgeye ekipler sevk edildi, müdahale sürerken Tarım ve Orman Bakanlığı, Muğla Marmaris’teki orman yangınına 14 uçak, 35 helikopter ile havadan müdahale edildiğini bildirdi. Ayrıca Kastamonu'dan Marmaris'e yangın için giden söndürme helikopteri Denizli'de düştü ve 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı. Öte yandan yangına ilişkin Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, arıcılık yapan bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını 18 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 5 personel ve 1 vatandaş tedavi tamamlanarak taburcu edilirken sabahın erken saatlerinde yangının kontrol altına alındığı duyuruldu.

 

Marmaris Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Yangın bölgesinde rüzgarın etkili olduğu öğrenildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 15 helikopter ve 8 uçak ile havadan; 40 arazöz, su ikmal aracı, 6 dozer ve 500 personel yangına müdahale ediyor. Çevre illerden de yangın bölgesine çok sayıda destek ekipleri sevk edildiği öğrenildi.

Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

Polisin toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler de helikopterlerin su aldığı alanda bekleyen deniz unsurlarını uzaklaştırdı.

Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındıYangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü. 

BAKANLIKTAN YANGIN AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Muğla Marmaris’teki orman yangınına, 14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiparane müdahalenin devam ettiği ifade edildi.

YANGINA İLİŞKİN ARICILIK YAPAN 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangını ile ilgili olarak bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 “21.09.2022 saat 12.00 sıralarında Yalancıboğaz Adaağzı mevkiinde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. (1937'li) isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği, yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir.

Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Marmaris Yalancıboğaz mevkiinde dün öğlen saat 12.36'da çıkan orman yangınında 14 helikopter ve 8 uçakla havadan, onlarca orman yangın söndürme aracı, belediyelerin itfaiye araçları ve yaklaşık bin kişilik personelle karadan müdahale ile yangın kontrol altına alındı.

Gece boyunca karadan sürdürülen çalışmalara günün ağarması ile birlikte helikopter ve uçaklar da havadan destek vererek soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 20 TOMA, jandarma ekipleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı ekipler ile yüzlerce gönüllü görev aldı.

Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

Yangın söndürme helikopterlerinin güvenli su alması için Marmaris Bölge Liman Başkanlığı'nın talimatı ile Sahil Güvenlik ekipleri deniz trafiğini emniyete aldı. Yoğun mücadele sonunda yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valisi Orhan Tavlı,  yaptığı açıklamada, "Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı. Gece gündüz gayretli çalışmalarından dolayı bütün ekiplere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Marmaris'te orman yangınından sevindiren haber! Yangın kontrol altına alındı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA-AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...