Marmaris'te ormanlık alana düşen yıldırım nedeniyle yangın çıktı! Alevler kontrol altında

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Marmaris'te ormanlık alana düşen yıldırım nedeniyle yangın çıktı! Alevler kontrol altında

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile alevler kontrol altına alındı.

Son dönemlerde artan orman yangınları peş peşe çıkmaya devam ederken bir haber de yangınların sıklıkla çıktığı Marmaris'te yaşandı. Karaca Mahallesi'ndeki Karacahisar mevkisi Tuzla ve Longöz koyu arasında ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Gökova Körfezi içinde yer alan Karacasöğüt Mahallesinde ormanlık alandan dumanların yükselmesi sonrası bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yönlendirildi. Kara ekiplerinin yanı sıra havadan da helikopter ve uçaklar kalkış yaptı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Bölgeye 5 helikopter, 3 uçak, 10 arazöz, 5 su tankeri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgede, ekipler yol açma çalışması başlattı. Kontrol altına alınan yangın sonrası yanan sahada soğutma çalışması yapılıyor. Soğutma çalışması için ulaşımın olmaması nedeniyle Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri teknelerde en yakın alanda inerek soğutma çalışmalarına katılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...