Meclis başkanı Şentop'tan enerji krizi açıklaması: Avrupa’da tedirginlik üst seviyede

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meclis başkanı Şentop'tan enerji krizi açıklaması: Avrupa’da tedirginlik üst seviyede

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Moldova ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Enerji krizi nedeniyle Türkiye'den yardım isteyen Moldova'nın ardından Şentop, “Avrupa’nın gelecek kışı zor geçireceğini işitiyoruz. Sadece işitmek değil, evvelki gün 2 günlük resmi ziyaret için Moldova’daydım. Avrupa’nın tedirginliğinin üst düzeyde olduğunu belirtmek isterim. Avrupa’da artan enerji, tarım ve gıda fiyatları sebebiyle ciddi kriz senaryoları gündemi işgal etmektedir” dedi.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılış programına katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Moldova ziyaretinin ardından Avrupa ülkelerini kasıp kavuran enerji krizini değerlendirdi. 

TEDİRGİNLİK ÜST SEVİYEDE

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Avrupa’nın gelecek kışı zor geçireceğini işitiyoruz. Sadece işitmek değil, evvelki gün 2 günlük resmi ziyaret için Moldova’daydım. Avrupa’nın tedirginliğinin üst düzeyde olduğunu belirtmek isterim. Avrupa’da artan enerji, tarım ve gıda fiyatları sebebiyle ciddi kriz senaryoları gündemi işgal etmektedir. Devletimiz, sanayici ve vatandaşlarımızın bu krizden etkilenmemesi için yüksek meblağda sübvanse uygulamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şentop, konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde Ermenistan’la çatışma yaşayan Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...