Meteoroloji harita paylaştı! 67 kentte sarı ve turuncu alarm verildi: Çok kuvvetli geliyor (26 Kasım 2023 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meteoroloji harita paylaştı! 67 kentte sarı ve turuncu alarm verildi: Çok kuvvetli geliyor (26 Kasım 2023 hava durumu)

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji günün hava durumu tahminlerini paylaştı, haftanın son gününde pazar planı yapmak isteyenlerin merakla beklediği rapor belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 67 kenti sarı ve turuncu kodla uyaran Meteoroloji, sağanak ve karın yanı sıra şiddetli fırtınaya dikkat çekti. İstanbul'un yüksek kesimlerinde ise kar beklentisi var.

'Bugün hava nasıl olacak' sorusunun cevabını veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Kasım 2023 tahminlerini paylaştı. Kış mevsimine sayılı günler kala yurt genelinde sıcaklıklar düşecek, sağanak ve kar etkisini artıracak. Sarı ve turuncu kod ile uyarı veren Meteoroloji'nin yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül de peş peşe açıklamalar yaptı. İşte günün hava durumu tahminleri ve il il değerlendirmeler...

26 KASIM (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülecek yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Batı Akdeniz'in doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 14 derece) olmak üzere tüm yurtta azalacağı tahmin ediliyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

67 KENTE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji 48 ili turuncu, 19 ili ise sarı kodla uyardı, kuvvetli sağanak ve fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

İşte turuncu kod verilen iller: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

İşte sarı kod verilen iller: Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.

BAKAN YERLİKAYA VE VALİ GÜL'DEN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından ülke genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına dikkat çeken Yerlikaya, şunları kaydetti: "81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum."

İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun görülebileceğinin tahmin edildiğini aktararak, vatandaşları kuvvetli rüzgar ve fırtınanın kara ile denizde meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Meteoroloji harita paylaştı! 67 kentte sarı ve turuncu alarm verildi: Çok kuvvetli geliyor (26 Kasım 2023 hava durumu)
26 Kasım 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı zamanla yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla yüksekleri karlakarışık yağmurlu

İZMİR 12°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 10°C
Parçalı bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karlakarıık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 8°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla yüksekleri karlakarışık yağmurlu

ADANA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KONYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı , zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam satlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

HAKKÂRİ °C, 6°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam satlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...