Metin ve Aybüke öğretmenler unutulmadı! Aradan geçen yıllara rağmen acıları hâlâ taze...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Metin ve Aybüke öğretmenler unutulmadı! Aradan geçen yıllara rağmen acıları hâlâ taze...

Gündem Haberleri

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türkiye şehit öğretmenlerini unutmadı. Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın’ın aileleri duygularını gazetemize “Acılar hâlâ taze. Bu acının bir tarifi yok” diyerek anlattı...

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bugün ‘Öğretmenler Günü’... Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen büyük bir heyecan içinde. Ancak bugünü buruk geçirecek olanlar da var. Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen yüzlerce öğretmenin aileleri bugün çocuklarının kabri başında olacak. Acıları hâlâ taze olan aileler duygularını gazetemizle paylaştı.

"ACIMIZ HALA TAZE"

2017’de Batman’da müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22) terör saldırısında hayatını kaybetti. Baba Sadık Yalçın, aradan beş yıl geçmesine rağmen acılarının hâlâ taze olduğunu belirterek “Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Daha yeni öğretmendi ve çok gençti. Dolu dolu, sosyal bir insandı. Yine geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi ve Karkamış saldırıların iki öğretmenimiz hayatını kaybetti. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ailelerine sabır versin. Aradan beş yıl geçti ama acımız hâlâ taze. Her Öğretmenler Günü’nde tekrar bu acıyı hatırlıyoruz, yaşıyoruz” dedi.

Devletin terörle mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: İçişleri Bakanlığımızın, Millî Savunma Bakanlığımızın, askerlerimizin, emniyet teşkilatımızın hepsinin yanındayız. Allah onlara güç kuvvet versin. Kim bu bayrağa, vatana yan bakıyorsa karşılığını alacaktır. Allah kimseye böyle acılar göstermesin.

"SİLAH, KALEMİ KIRAMAYACAK"

2016’da Şanlıurfa Siverek’te görevyapan öğretmen Necmettin Yılmaz (23) memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli’de teröristlerce kaçırılarak şehit edildi. Baba Hamit Yılmaz, yaşadıkları acının tarifi olmadığını söyleyerek “Bir baba, bir anne olarak yaşadığımız evlat acısının tarifi yok. Çok üzülüyorum. Kelimeler bunu telaffuz etmiyor. Bir şehit öğretmen babası olarak kalbimiz silahlı kuvvetlerimizin yanında atıyor” dedi.

“Silahlar kaleme, bilime, insanlığa döndü” diyen Yılmaz “Silah, kalemi kıramayacak. O cahiller kahrolsun diye dua ediyorum. Başta oğlum olmak üzere terörün hain saldırılarında hayatını kaybeden evlatlarımız için içim sızlıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...