Milli Savunma Bakanı Akar: Depremde 100 asker hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanı Akar: Depremde 100 asker hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Akar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 100 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Akar ayrıca bir üsteğmen ve asteğmene ise ulaşılamadığını söyledi.

Türkiye, 6 Şubat günü tarihinin en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldı. Korkunç depremde 40 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Yüz binlerce vatandaş ise yerinde yurdundan oldu. Asrın felaketinin 17. gününde yaralar sarılmaya çalışılırken depremin ilk anından itibaren sahada çorba dağıtımından enkaz çalışmalarına kadar her türlü görevde canla başla yer alan askerlerden acı bir haber geldi. 

100 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Hatay'da incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgelerinde 100 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hulusi Akar, şu ifadelerle durumu aktardı;

Deprem sabah 4.20'de olduktan sonra birliklerimize gereken ikazları yaptıktan sonra, burada Hatay Serinyol'da, bir binamızın yıkıldığını, 3 askerimizin şehit olduğu haberini aldık. Buraya geldiğimizde diğer yerlerde meydana gelen olayları da dikkate aldığımızda 100 silah ve mesai arkadaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. 66 yaralımız var, birçoğu taburcu oldu. Bir asteğmen ve asteğmenimize ulaşamadık. DNA testleri dahil akraba görüşmeleri dahil 2 silah arkadaşımıza da ulaşmanın gayreti içindeyiz.

Milli Savunma Bakanı Akar: Depremde 100 asker hayatını kaybetti

"ACILARIMIZ KARIŞTI"

Acı çok büyük olduğu için bizim gerçekten acılarımız karıştı. Bir tarafta silah arkadaşlarımızın durumuyla ilgilenirken daha da çok üzerimize düşen görevler vardı. Arkadaşlarımız burada acılarını bir kenara bırakıp, ailelerinden kayıp olanlar dahil, arama kurtarma faaliyetlerinde vatandaşlara yardımcı oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...