Millî uçağın ismi bugün belli oluyor

- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Türkiye’nin özgün savaş uçakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ‘İstikbalin Yüzyılı Lansmanı’yla tanıtılacak.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Bugün TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki yerleşkesinde gerçekleşecek törende, Millî Muharip Uçak (MMU), ANKA-3, HÜRJET, ATAK-2 ve GÖKBEY helikopteri ilk kez birlikte sergilenecek. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MMU’ya ismini verecek.

Türkiye’nin stratejik 5. nesil savaş uçağı olarak değerlendirilen MMU’nun, yıl sonu gökyüzündeki yerini alması da bekleniyor. Yaklaşık 3 bin personelin çabasıyla şekillenen MMU, 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması planlanan F-16’ların yerini alacak. MMU sayesinde Türkiye; ABD, Rusya, Çin’in ardından beşinci nesil savaş uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak. ‘Hayalet uçak’ benzetmesi yapılan insansız savaş uçağı ANKA-3 ise ilk uçuşu için gün sayıyor. ANKA-3, ‘uçan kanat’ yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip. Törende lansmanı yapılacak olan Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET, ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ve GÖKBEY helikopteri, ilk uçuşlarını kısa süre önce gerçekleştirmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...