Milyonlar hacı oldu

- Güncelleme:
Milyonlar hacı oldu

GÜNDEM Haberleri

Müzdelife’den cemerata 7 kilometrelik yolu yürüyerek gelen yaklaşık 2 milyon hacı adayı büyük şeytana ilk gün 7 taş attı. Kurbanlarının kesilmesiyle ihramdan çıkıp, ziyaret tavafını ve sayini yaparak hacı oldular

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Kurban Bayramı Mekke-i mükerremede büyük bir coşku ile kutlanıyor. Arefe günü Arafat’ta vakfeye durup gözyaşları ile tövbe ve dualarda bulunan milyonlarca hacı adayı, önceki akşam güneşin batmasından sonra 11 kilometre uzaklıktaki Müzdelife bölgesine otobüslerle intikal etti. Gece yarısı ve sabah namazı vaktine kadar Müzdelife’de kalan hacı adayları, akşam ve yatsı namazlarını cem-i tehir ile eda ederek, vakfe duası ve ibadetlerden sonra gece yarısından sonra ve sabah namazı vakti cemerata (şeytan taşlama alanı) yürüdüler. Yaklaşık 7 kilometrelik yolda her sene olduğu gibi yürüme bantlarının çalışmaması, yaşlı Türk hacılarını çok zor yol almalarına sebep oldu.

İlk gün büyük şeytana 7 taş atan hacı adayları, daha sonra otellerine yaya olarak giderek iki kat yorgunluk yaşadılar. Mekke’deki hac trafiğinin hâlen raylı sistem kurulmadığı için kilit olduğu bayram sabahında hacılar, cemerattan otellerine saatlerce bekleyerek, gidemediler.

Otellerine ulaşabilenler günün ağarması ile birlikte kurbanlarının kesildiği haberiyle, saç tıraşı olarak  ihramdan çıktılar. Bayram sabahı günü hacı olarak uyanan milyonlarca kişi, otellerinde arkadaşları ile sarılıp hem hacı olmalarını hem de bayramlarını tebrik ettiler. 

Son olarak ziyaret tavafı ve sayini ihramsız olarak da yapabilen hacı adayları haccın 3. farzını da yerine getirerek, 2 ve 3. gün vacip olan şeytan taşlamalarını da yaparak haccın bütün menasiklerini tamamlayacaklar.

SELMAN: BİRLİK MANZARASI

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz es-Suud, hacıların Kâbe’de tek bir gaye için saf tuttuğuna işaret ederek “Allah’ın evindeki (Kâbe) hacıların manzarası, birlik ve kardeşliği canlandırıyor. İnşallah Müslüman ülkeleri ve dünya iyilik ve refah içinde yaşar” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...