MSB: 1 Ocak'tan bu yana 316 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
MSB: 1 Ocak'tan bu yana 316 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı,Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan itibaren düzenlenen 18 operasyonda 316 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB, "Yunanistan, 2022’de askeri deniz ve hava araçları ile Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik 229 ihlal gerçekleştirmiştir" dedi.

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için görevlerini azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terörle mücadelenin yanı sıra Mavi Vatanımızda ve semalarımızda hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta, ayrıca dünyanın birçok coğrafyasında bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmektedir.

1 OCAK'TAN İTİBAREN 316 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"1 Ocak’tan itibaren 18 operasyonda 316 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015’ten bu yana toplam 33 bin 560 terörist etkisiz hale getirildi."

Yine 1 Ocak'tan itibaren harekat bölgelerine 102 taciz ateşi açan 272 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınır güvenliğine değinilen açıklamada, bu yılın başından itibaren İran'dan yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 2 bin 381 kişinin engellediği belirtildi.

"Aranan teröristler listesindeki her renkten çok sayıda terörist harekat sonucunda etkisiz hale getirildi. Harekatın sonuçları hem terör örgütünü hem de onların destekçilerini rahatsız edecek düzeyde."

Açıklamaya göre, FETÖ ile mücadele kapsamında 1 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında 113 personel ihraç edildi.

BAKAN AKAR'IN SAĞLIK DURUMU

Millî Savunma Bakanlığı, Bakan Akar ile ilgili, “Sağlık durumu çok iyi, hafif semptomlarla hastalığı atlatıyor. Şu anda gerekli tedbirler alınarak faaliyetlerini uzaktan sürdürüyor."

"F-35 GÖRÜŞMELERİNİ ABD'DE YAPILMASINI BEKLİYORUZ"

ABD ile devam eden F-35 görüşmelerine ilişkin, "ilk toplantı Ankara'da 27 Ekim'de yapıldı. İkinci toplantı için ABD tarafından bu ay içinde davet bekliyoruz" dedi.

Açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimle de ilgili, "Başından beri devletimiz diyalog ve barışçıl çözüm çağrısı yaptı" denildi.

YUNANİSTAN 229 İHLAL GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

Ege adalarının silahlandırılması konusunda şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan 2022 yılında adalara yönelik 229 ihlal gerçekleştirmiştir. Dördüncü görüşme için Yunanistan Savunma Bakanı'nı Ankara'ya bekliyoruz."

MSB, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Katar ile çalışmalarda sona gelindiğini önümüzdeki günlerde imza atılacağını açıkladı.

Yunanistan'ın göçmen politikasını da değerlendiren açıklamada AB'ye çağrı yapıldı:

"Yunanistan AB değerlerine aykırı hareket ediyor. Avrupa Birliği (AB) ne kadar daha bunu görmezden gelecek bilmiyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...