MSB duyurdu: Komando taburunun Kosova'ya intikali başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası bölgede görevlendirilen 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı bir komando taburunun Kosova’ya intikali başladı. Milli Savunma Bakanlığı o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kosova'nın kuzeyinde 26 Mayıs'ta Sırpların başlattığı protestolar devam ediyor. Sırbistan-Kosova geriliminin artması sonrası NATO tarafından yapılan açıklamada Zveçan'da birliklerin artırılacağını belirtilmişti.

NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın Türkiye'ye 'gerginliğin azaltılması' için yaptığı çağrı üzerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) harekete geçti. Özel birliklerden oluşan Türk komandolarının NATO'nun görev isteği doğrultusunda bölgeye intikal edeceğini duyuran MSB'den yeni açıklama geldi.

İNTİKAL BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası bölgede görevlendirilen 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Lüleburgaz) bağlı komando taburu, Kosova’ya intikale başladı."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1665320667561226241

SIRBİSTAN-KOSOVA'DA SON DURUM NE?

Son günlerde gerilimin arttığı Kosova'nın kuzeyindeki Sırplar, yeni Arnavut belediye başkanlarının göreve başlamasını engellemek ve belediye binalarına girmek için Zveçan, Zubin Potok ve Leposaviç'teki belediye binaları önünde toplanarak protesto düzenliyor.

26 Mayıs'ta başlayan Kosova-Sırbistan hattındaki gerilim devam ediyor. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede çok sayıda kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...