Muhalefetten asgari ücrete ilk yorum! Kılıçdaroğlu Türk-İş'e yüklendi: "Şaşırıyorum!"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muhalefetten asgari ücrete ilk yorum! Kılıçdaroğlu Türk-İş'e yüklendi: "Şaşırıyorum!"

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zamma yönelik ilk yorum geldi. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, işçi tarafı Türk-İş'e yüklenerek "Makul bulunmasına şaşırıyorum" dedi.

Asgari ücrete yapılacak zam oranı işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla belirlendi. Bugün yapılan üçüncü toplantının ardından asgari ücret yüzde 34 zamla 11 bin 402 TL oldu. Zammın ardından muhalefetten ilk yorum geldi. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'ndan zammı makul bulan işçi tarafı Türk-İş'e yüklendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Makul bulunmasına şaşırıyorum" dedi.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, asgari ücrete ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"BENİ ŞAŞIRTAN TÜRK-İŞ"

"Asgari ücret açıklandı. 11 bin 402 lira oldu. Bu rakam makul bir rakam mı? Beni şaşırtan Türk İş Başkanının buna hiç itiraz etmemesi.

"İŞÇİNİN HAKKINI ARAMAK SENDİKANIN GÖREVİDİR"

Aynı Türk-İş'in yaptığı başka bir açıklama var; Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 13 bin 430 TL. Siz buna itiraz etmeyeceksiniz! Bu doğru değil. İşçinin hak ve hukukunu aramak ilk önce sendikanın görevidir. İşçinin hakkını ve hukukunu korumak sendikanın görevidir. 

"15 BİN TL DEDİK KABUL EDİLMEDİ"

Olağanüstü bir artış yapmayın tamam 15 bin lira dedik. Bu da kabul görmedi. Dolayısıyla işçinin hak ve hukukunu aramak yine bize düştü"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...