Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Murat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek

Murat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasara illerde ilk kazmalar vurulmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kalıcı konutlar için ilk kazmanın atıldığını açıkladı. Kurum, ‘İlk Evim’ ve ‘Afet Konutlarının’ birlikte yükseleceğini duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan Malatya’da kalıcı konutlarla ilgi paylaşımda bulundu. Çalışmaların yer aldığı bir video paylaşan Kurum, çalışmalarla ilgili detayları da paylaştı.
Kurum paylaşımında, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta bin 73, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek” ifadelerini kullandı.

“MALATYA’DA SOSYAL KONUTLAR DA HIZLA YÜKSELİYOR”

Bakan Kurum’un paylaşımında yer alan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alındığı belirtildi. Yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının ardından konut yapımına uygun zeminlerde çalışmaların başladığı vurgulandı.

İLK EVİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Paylaşımda bir yandan deprem konutları için çalışmaların başladığı belirtilirken, diğer taraftan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ifade edildi.

Murat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek
Başlık ResmiMurat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek

TOKİ’DEN AFET BÖLGESİNDE KALICI KONUT AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da yeni yerleşim yerlerinin belirlendiğini ifade eden TOKİ Teknik İşler Daire Başkanı Arif Güney Gültekin, “Malatya’daki alanlar belirlendi. Zemin etütleri yapıldı, projeleri yapıldı ve ilk kazmayı vurmuş bulunuyoruz. Deprem konutları yatay mimari zemin artı 3 veya zemin artı 4 olarak yapılacak. Hızlı bir şekilde bir yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.

Murat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek
Başlık ResmiMurat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek

“11 İLDE 11 AYRI MASTER PLANLA ÇALIŞILIYOR”

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise 11 ilde 11 ayrı master planla çalışılırken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her şehrin dokusuna uygun özel konutlar inşa edileceği ifade edildi. Deprem bölgesinde yapılacak afet konutları, şehrin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanacak. Binalar zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edilecek. Yeni yapılacak konutlarda ise dükkanlar bina altlarında yer almayacak.
Ayrıca, bugün itibariyle 21 bin 244 konutun yapımına başlanıyor. 2 ay içerisinde de 11 ilde 244 bin konutun temelleri atılacak. İnşaat süreçleri merkezlerde, rezerv alanlarda ve köylerde eş zamanlı şekilde yürütülecek.

Murat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek
Başlık ResmiMurat Kurum çalışmaları paylaştı: İlk Evim ve Afet Konutları birlikte yükselecek

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.